TUŽNA SUDBINA: Pogledajte kako danas izgleda Rene iz ”Alo,alo”

Show
TUŽNA SUDBINA: Pogledajte kako danas izgleda Rene iz ”Alo,alo”
.

Gorden Keji (74), najpoznatiji po ulozi vlasnika kafane Renea Artoa iz serije ”Alo, alo” više se ne bavi glumom. Nakon nekoliko propalih pokušaja da oživi Renea na pozorišnim daskama, odlučio se povući.

Zadnji put je pokušao prije dvije godine kada je sa nekoliko prijatelja izvodio scene iz serije, u Alhambra pozorištu u Bretfordu. Gosti su za 45 funti osim skečeva dobijali i večeru iz tri dijela.

Gorden je automobilom 1990. godine doživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su mu, oštećeni pojedini centri u prednjem mozgu, pri čemu su mu izbrisana brojna sećanja i trebalo je proći desetak godina kako bi povratio memoriju.

rene

 

PROČITAJTE JOŠ: 

PROCURILA CIJELA ISTINA: Evo zašto muž Donne Ares NIJE bio na njenoj sahrani!

 

Sahrana nedavno preminule pjevačice Donne Ares protekla je bez njenog supruga Džavida Ljubovcija sa kojim se ona rastala neposredno pred smrt. 

Taj detalj privukao je ogromnu pažnju javnosti.

Mnogi su spekulisali zbog čega se to desilo, a sada je istina kako prenose pojedini mediji, izašla na vidjelo.

Njena majka i sestra su, navodno, poručile Džavidu da - ne dolazi na sahranu! 

- Iako je Džavid bio uz Donu od trenutka kad je saznala da boluje, ljetos je odlučila da se raziđu, ali nije javnosti otkrila pravi razlog raskida. Donnina porodica čak nije navela Džavida među ožalošćenima na smrtovnici - kaže izvor blizak Donni Ares. 

Džavid je izjavio da ništa ne zamera bivšoj ženi, jer je svestan da je zbog bolesti mnogo propatila: 

- Znam da nije mislila ništa loše, već je suprotno. Kad smo se vratili iz Danske, gde su joj ljekari rekli koliko će joj ostati života, želela je da bude sa porodicom, i ta želja joj se ispunila. Borila se lavovski, iznad svih ljudskih mogućnosti. Pokazala je koliko je jaka. Generalno, svi su vidjeli koliko je ona s osmijehom sve prolazila. 

(Novi.ba/Kurir.rs)

 

Nakon neprekidne borbe sa teškom bolešću sa kancerom, bosanskohercegovačka pjevačica Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, izgubila je svoju bitku za život. Ona nas je natjerala da ponovo razmislimo o simptomima ove bolesti i kako da ih prepoznamo na vrijeme.

Donna je 2014. otrkila da boluje od raka pluća. Dugo se borila, ali se bolest vratila 2015. godine nakon metastaze. Sve ove godine ona nije odustajala, dok nije, nažalost završila svoju bitku.

-Kod žena se najčešće javljaju maligni tumori dojke, debelog crijeva, pluća i grlića materice. Broj oboljenih i umrlih od malignih oboljenja je u neprekidnom porastu, navodi za Blic, doktorica Ana Jovičević.

Simptopi su sljedeći: Uporan kašalj, pojava krvi u ispljuvku i pojava upale pluća.

Kada je riječ o tome šta može da izazove ovu bolest, navodi se da je jednim dijelom posljedica djelovanja genetskih faktora, a u većini slučaja je rezultat načina života.

– Za rak pluća najznačajniji uzročnik je pušenje. Rizik mogu povećati i drugi faktoru, izloženost duhanskom dimu u okruženju, odnosno pašivno učenje ili izloženost u životnoj ili radnoj sredini radonu, azbestu ili silikatima u rudnicima.

LIJEČENJE: Prvi korak ka liječenju je postavljanje dijagnoze i određivanje u kojem je stadijumu bolest. Na osnovu podataka pravi se dijagnostika i donosi odluka o liječenju, koja je najčešće kombinacija: hirurgije, zračne terapije, hemioterapije, hormonoterapije ili biološke terapije. Bitno je istaći da pored uspješnosti liječenja, isto za cilj ima da obezbijedi i zadovoljavajući kvalitet života osoba koje boluju od raka.

 

POTPUNO ISKRENO: Karleuša objasnila zašto nije bila na sahrani Donne Ares

Jelena Karleuša nije prisustvovala sahrani prijateljice Donne Ares u Bihaću jer joj, kako kaže, takvi rastanci veoma teško padaju. 

Ona je teško podnijela vijest o smrti koleginice uz koju je bila do posljednjeg dana i bodrila je da ne odustane od najteže životne bitke. Iako su bile bliske, nije imala snage da se posljednji put oprosti od nje na pokopu u Bosni.

Prijateljima ne idem na sahrane. Ta osoba više nije tu, i ne znam. To je bolna i stresna tradicija. Ja to ne mogu. Mislim da ne bih podnijela - rekla je JK za TV1.

Bila sam sigurna da će se ona izboriti s tim. Ali, s druge strane, ona je imala jednu lijepu svrhu. Ostavila je trag. Bez obzira na to što je otišla veoma mlada i što se namučila, ona je ispunila svoj cilj, a to je mnogo bitnije od svega - rekla je uz uzdahe pjevačica.

 

JELENA KARLEUŠA POTRESENA SMRĆU DONE ARES: Plačem... Napadala sam je kada posustane i tjerala da se bori!

Bosanska muzička zvijezda Dona Ares preminula je u 40. godini.

Jelena Karleuša koja je na samom početku borbe sa bolešću bila velika podrška Doni.
 
Pjevačica je bila vidno potresena zbog smrti svoje koleginice.

"Plačem. Borila se kao lav. Bila sam sigurna da će uspjeti. Mnogo smo pričale, trudila sam se da joj podignem raspoloženje. Napadala sam je kad posustane, govorila sam joj da može i mora da se bori i izbori! Da ne priznajem "Ne mogu"! I stvarno, borila se... Nije se predavala! Ono što je sada jedino pametno reći je da je ostavila veliki trag, a za to je i vrijedilo živjeti! Sada živi u svojim divnim pjesmama. Saučešće porodici. I vrijeme je da mediji počnu da pišu o stravičnom porastu oboljelih od karcinoma na Balkanu! Sve su nas sje.ali u Nato bombardovanju bombama sa osiromašenim uranijumom! To svi znaju i svi ćute! To je svojevrsni genocid za koji neko kad tad mora da odgovara! Moramo da dignemo glas ako ništa zbog naše djece koja su ugrožena ", rekla je Karleuša.

 

NJEN STATUS IZAZVAO LAVINU KOMENTARA: HANA: 'Od čitave estrade na posljednji ispraćaj našoj Donni Ares došlo je pet pjevača'

 

Pjevačica Azra Kolaković, koja je preminula poslije teške bolesti, sahranjena na Gradskom groblju u Bihaću

Od Done Ares, koja je u ponedeljak 2. oktobra preminula u 41. godini života poslije duge i teške borbe sa rakom, oprostili su se mnogobrojni prijatelji, članovi porodice, poštovaoci njenog lika i djela.

Poslije komemoracije povodom njene smrti, pjevačica je sahranjena na Gradskom groblju Humci u Bihaću.

Na svom Facebook profilu TV voditeljica Hana Hadžiavdagić Tabaković je objavila status koji je izazvao bujicu komentara, o čemu se radi saznajte u nastavku teksta...

'Od čitave estrade na posljednji ispraćaj nasoj Donni Ares doslo je bukvalno pet pjevača. Uopce neću komentirati to da od “kolega” koji su bili na koncertu u Zetri dodje samo Deen. Najlakše je napisati status ali je zaista teško doći u Bihać preko sedam gora i sedam mora. Sramite se!'

 
Pjevačica, koja je preminula poslije teške bolesti, sahranjena na Gradskom groblju u Bihaću
 
Poštu Doni Ares odalo je više stotina ljudi, među kojima je bilo dosta Doninih kolega koji su joj pružali podršku tokom njene borbe protiv teške bolesti.

Azra Kolaković ispraćena je uz zvuk trube, a izvedena je pesma "Amazing Grace". Kako se priča, kada joj je saopšteno koliko će još živeti, čuvenu numeru poželjela je upravo Dona.


Donna Ares je rođena 1977. u Bihaću. Završila je nižu i srednju muzičku školu, kao i umjetničku školu u svom rodnom gradu.

Prvi javni nastup imala je na "Dori" 1997. godine s pjesmom "Zadnja noć". Pjevačica je napisala knjigu "Soba za nikoga", koja je inspirisana njenom borbom protiv teške bolesti.


Iza Done ostaje veliki broj hitova, nota koje nećemo zaboraviti, duha koji ohrabruje, uliva snagu, volju i ljubav. Ostalo je poštenje, poštovanje, i vječiti primjer kako se bori za život i kako se u najtežim trenucima treba nositi sa njim.

I, kao što kažu stihovi njene pesme, "Idi, idi, moja vilo...". I hvala Ti na svemu.

Donna Ares napustila nas je u ponedjeljak u 41. godini života u svom rodnom Bihaću, gdje je danas održana komemoracija i posljednji pozdrav dami prelijepog glasa.

Od nje su se oprostili prijatelji, porodica, gradonačelnik Bihaća, kao i svi oni kojima je Azra Kolaković nešto značila u životu.

Na samom kraju pročitan je dio knjige koju je Donna napisala u danima borbe sa rakom, a koja nikoga nije ostala ravnodušnim.

 

"Svi ćemo jednom umrijeti, samo je pitanje hoćemo li svi svoje živote proživjeti? Dok jedni razmišjaju o drugima i tuđe živote žive, drugima život prolazi u strahu šta će neko reći i dok bolesni čekaju konačna izlječenja, ja nisam gubila vrijeme i živjela sam punim plućima u svim uvjetima. Ovdje i sada. Da sam sjedila i čekala da izliječim rak i tek onda nastavim sa životom, nikada ne bih saznala ovo što znam danas. Zašto kad imamo sve nemamo ništa i onda kad izgubimo tek počinjemo voljeti život?", napisala je Donna na posljednjoj stranici svoje knjige.

 

EVO KO JE ZAISTA BILA DONA ARES: Posljednji snimak na društvenim mrežama je najbolje opisuje! 

Pjevačica Dona Ares preminula je u ponedjeljak u 41. godini života u svom rodnom gradu Bihaću.

Pjevačica se  dugo borila s kancerom koji joj se vraćao dva puta. Sve vrijeme je bila pozitivna i sa svojim fanovima dijelila dane borbe.

Napisala je i knjigu "Soba za nikoga" koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti, koja je promovisana 2015. godine.

U knjizi govori o svom saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobjede.

Posljednji video na društvenim mrežama Donna Ares objavila je 27. aprila, a taj snimak je možda i najbolji opis tko je zaista bila Azra Kolaković. Žena koja je živjela za muziku...

 

U posljednjoj objavi na Instagramu napisala je: “Voli vas vaša Donna Ares”, i to je, ne znajući, bio njen oproštaj od svih nas...

 

 

ZBOGOM, DOBRA VILO: Sahranjena Donna Ares, nekoliko stotina ljudi u suzama pjevalo pjesmu koju je ona željela! (FOTO)

 

Pjevačica, koja je preminula posle teške bolesti, sahranjena na Gradskom groblju u Bihaću

Od Done Ares, koja je u ponedeljak 2. oktobra preminula u 41. godini života poslije duge i teške borbe sa rakom, oprostili su se mnogobrojni prijatelji, članovi porodice, poštovaoci njenog lika i djela.

Poslije komemoracije povodom njene smrti, jpevačica je sahranjena na Gradskom groblju Humci u Bihaću.

Poštu Doni Ares odalo je više stotina ljudi, među kojima je bilo dosta Doninih kolega koji su joj pružali podršku tokom njene borbe protiv teške bolesti.

Azra Kolaković ispraćena je uz zvuk trube, a izvedena je pesma "Amazing Grace". Kako se priča, kada joj je saopšteno koliko će još živeti, čuvenu numeru poželjela je upravo Dona.

Donna Ares je rođena 1977. u Bihaću. Završila je nižu i srednju muzičku školu, kao i umjetničku školu u svom rodnom gradu.

Prvi javni nastup imala je na "Dori" 1997. godine s pjesmom "Zadnja noć". Pjevačica je napisala knjigu "Soba za nikoga", koja je inspirisana njenom borbom protiv teške bolesti.

 

Iza Done ostaje veliki broj hitova, nota koje nećemo zaboraviti, duha koji ohrabruje, uliva snagu, volju i ljubav. Ostalo je poštenje, poštovanje, i vječiti primjer kako se bori za život i kako se u najtežim trenucima treba nositi sa njim.

I, kao što kažu stihovi njene pesme, "Idi, idi, moja vilo...". I hvala Ti na svemu.

Donna Ares napustila nas je u ponedjeljak u 40. godini života u svom rodnom Bihaću, gdje je danas održana komemoracija i posljednji pozdrav dami prelijepog glasa.

Od nje su se oprostili prijatelji, porodica, gradonačelnik Bihaća, kao i svi oni kojima je Azra Kolaković nešto značila u životu.

Na samom kraju pročitan je dio knjige koju je Donna napisala u danima borbe sa rakom, a koja nikoga nije ostala ravnodušnim.

"Svi ćemo jednom umrijeti, samo je pitanje hoćemo li svi svoje živote proživjeti? Dok jedni razmišjaju o drugima i tuđe živote žive, drugima život prolazi u strahu šta će neko reći i dok bolesni čekaju konačna izlječenja, ja nisam gubila vrijeme i živjela sam punim plućima u svim uvjetima. Ovdje i sada. Da sam sjedila i čekala da izliječim rak i tek onda nastavim sa životom, nikada ne bih saznala ovo što znam danas. Zašto kad imamo sve nemamo ništa i onda kad izgubimo tek počinjemo voljeti život?", napisala je Donna na posljednjoj stranici svoje knjige.

Ne propustite