NAJGORA OLUJA GUTA SVE PRED SOBOM: Ova kuća bi svakog trenutka mogla da se sruši u provaliju, zidovi su svi popucali (VIDEO)

Svijet
NAJGORA OLUJA GUTA SVE PRED SOBOM: Ova kuća bi svakog trenutka mogla da se sruši u provaliju, zidovi su svi popucali (VIDEO)
.

Prognoziraju još kiše u narednim danima i nalete vjetra od 50 kilometara na sat.

Naime, južnoafrički grad Durban pogodila je najgora oluja u posljednjih nekoliko godina. Najmanje 11 ljudi je poginulo, a strahuje se da će taj broj biti i veći jer spasioci i dalje pretražuju teren.
 
Jedan snimak možda najbolje opisuje katastrofu koja je usljedila poslije velikih kiša.
 
Klizišta su se pokrenula, a kako su bujice nosile sve pred sobom, jedna kuća je skoro ostala bez zemlje na kojoj se nalazi. Čini se da je samo minuti dijele od potpunog kolapsa.
 
 


"Užasno je. Ne možemo da uđemo u kuću jer može pasti svakog momenta. Svi zidovi su popucali", rekal je Siba Kazi.
 
Mnoge druge kuće u istom kraju su srušene skoro do temelja. Jedna studentkinja je ispričala da je učila u biblioteci, ali kada se vratila zatekla je srušenu kuću.
 

 
"Sve je nestalo. Moj krevet, šporet, TV, frižider. Nemam riječi. Ovaj problem je nastao još prije 5 godina i tada smo se žalili opštini zbog cijevi koji se nalaze iza kuće", rekla je.
 
Međutim, u Durbanu prognoziraju još kiše u narednim danima i nalete vjetra od 50 kilometara na sat. Samo u utorak palo je 100 mm kiše.


 

 

Ne propustite