DIJETE IZ PAKLA: Silovala brata i htjela da ubije roditelje, a imala je još jezivije planove!

Čudne priče
DIJETE IZ PAKLA: Silovala brata i htjela da ubije roditelje, a imala je još jezivije planove!
.

Bet Tomas postala je svjetski poznata u dokumentarnom filmu "Dijete bijesa" iz 1990. godine, kada je kao šestogodišnjakinja, hladnokrvno priznala da je nožem htjela da zakolje mlađeg brata i svoje usvojitelje.

Bet je u muđuvremenu diplomirala i sa ženom koja ju je usvojila napisala knjigu o svom poremećaju. 

Sada i sama radi kao medicinska sestra s djecom koja su u sličnom stanju. Ona je prošla vrlo težak put: njeni usvojitelji znali su da nešto nije u redu s njom kad je na prvi pogled mila i mirna djevojčica, iz čista mira ubila sve tek izčlegle ptiće u gnijezdu i napala svog brata dok je spavao.

Mislili su da je situacija ipak pod kontrolom kad im se izvinila i obećala da neće više da radi takve stvari. Ali stanje se poslije toga samo pogoršalo.

Bet je uskoro pokušala da ubije svog mlađeg brata Džonija i to na način da je htjela glavu da mu razbije o beton.

dijete1

Džoni je završio u bolnici, a njeni majka i otac su odmah kontaktirali usvojiteljsku agenciju kako bi utvrdili šta se događalo s njihovom djevojčicom prije usvojenja. Rečeno im je da se radi o povjerljivim podacima, ali i preporučeno da odu s Bet specijalizovanom dječijem psihijatru.

Tu su saznali jezivu istinu, da su Bet i Džoni njihovi biološki roditelji ekstremno zanemarivali, da je otac je seksualno zlostavljao Bet otkad je bila beba pa do 19 mjeseci starosti. Njihova majka preminula je kad je djevojčica napunila godinu dana.

Poslije terapije kod niza psihijatara, utvrđeno je da je ono što se činilo kao psihopatski poremećaj ličnosti ustvari slabo poznati reaktivni poremećaj vezanja (Reactive attachment disorder – RAD).

dijete2

Ovo je vrlo ozbiljan poremećaj do kog dolazi kod male djece koja ne mogu da se povežu sa svojim hraniteljima i braćom i sestrama pošto su bila teško zlostavljana, obično seksualno. RAD se najčešće javlja upravo kod usvojene djece.

U razgovoru sa psihijatrom Bet je priznala da je i sama seksualno zlostavljala svog brata, mučila porodičnog psa, razvalila dječiju sobu, samopovređivala i da je ukrala i sakrila noževe iz kuhinje. Kada ju je psihijatar pitao šta je htjela da uradi s noževima, bez vidljivih emocija je odgovorila: “Da ubijem Džonija, mamu i tatu s njima.”

Priznala je da je roditelji noću zaključavaju u sobi kako ih ne bi usmrtila na spavanju u strahu da ne naudi nekome. Porodica Tomas je, naravno, bila očajna.

Bet je za samo  godinu dana postigla značajan napredak: prestala je da se samopovređuje, razvila je empatiju i pokazala je iskreno žaljenje zbog onoga što je uradila svom bratu.

Bet je u međuvremenu napisala knjigu nazvanu “More Than a Thread of Hope” s pomajkom Nensi i osnovala firmu “Families By Design” koja se bavi podrškom roditeljima s djecom koja pate od RAD-a. 

 

Ne propustite