JEFTINO I BRZO SPRIJEČITE RAST SIJEDIH DLAKA: Pomoću ova tri sastojka nikada nećete imati problema sa SIJEDOM KOSOM!

Porodica i zdravlje
JEFTINO I BRZO SPRIJEČITE RAST SIJEDIH DLAKA: Pomoću ova tri sastojka nikada nećete imati problema sa SIJEDOM KOSOM!
.

Kada ugledamo prve sijede vlasi u kosi, obično većina poseže za farbom, koje ne samo da su skupe, već i štetne, a problem sijede kose rješavaju kratkoročno.

Međutim, najnovija istraživanja pokazala su da jedan vitamin i 2 minerala uspješno usporavaju stvaranje sijedih.

Pa tako cink pomaže da što duže sačuvate prirodnu boju, a najviše treba da ga koriste žene sa svjetlijom kosom. Vitamin B12 takođe sprječava da prerano osijedite, dok bakar proizvodi melanin koji je presudan za boju kose. Stručnjaci savjetuju da masirate tjeme glave dok perete kosu kako biste vlasima vratili vitalne funkcije i nahranili folikule.

PROČITAJTE JOŠ:

Šest razloga zbog kojih vam se kosa brzo masti

Uzrok masnog korijena kose je prekomjerno lučenje sebuma, zaštitnog sloja korijena kose. Problem masne kose možete riješiti, a evo šta radite pogrešno..

Pojedinim navikama, koje donosimo u nastavku, nesvjesno činite kosu masnom, a vjerovatno ste za to okrivili vrijeme ili loš šampon za kosu.

1. ​Kosu perete vrućom vodom Teško bi bilo oprati kosu hladnom vodom, ali ako je često perete vrućom štetite tjemenu na način da ga isušujete pa žlijezdama “šaljete signal” da luče još masnoće. Za toplih dana možemo izdržati mlaz hladne vode na tjemenu, a kad dođu hladni dani, pokušajte koristiti mlaku vodu.

2. Kosu perete svakodnevno Pohvalno je što pazite na higijenu, ali pranje kose svakog dana nije dobro rješenje jer tako isušujete tjeme pa će se kosa više mastiti.

3. Koristite puno regeneratora Regenerator koristite pažljivo i zapamtite da ga nije potrebno nanostiti i na tjeme. Malu količinu umasirajte na vrhove te isperite dobro mlakom vodom. Previše regeneratora kosu čini masnom.

4. Previše preparata za uljepšavanje kose Želite li postojanu frizuru, lak za kosu će u tome pomoći, baš kao i razni gelovi te pjene. Svi navedeni proizvodi u sebi sadrže razne hemikalije koje će, ako ih koristite prečesto, vašu kosu činiti masnom.

5. Niste dugo oprali četku Kroz vrijeme se četka i češalj prljaju. Ako koristite isti češalj dugo vremena bez da ste ga oprali, jasno je da će prljavština s njega preći na vašu kosu.

6. Stalno dirate kosu Ovo prestanite da radite i to odmah! Ruke su prljave i često znojne pa sve što se nalazi na njima prenosite na kosu, što će vašu kosu ostaviti masnom.

screenshot-47

 

Ovo su razlozi zbog kojih kosa počinje sijedjeti već u dvadesetima. Ima i vaše krivice?Ovo su razlozi zbog kojih kosa počinje sijedjeti već u dvadesetima. Ima i vaše krivice?

Sigurno mnogi od vas namjerno boje kosu u sivo, drugi bi se rado riješili sijedih koje su se pojavile prerano.
 
Sijeda kosa problem je s kojim se susreće sve više mladih u dvadesetima i tridesetima te je se više ne može povezivati sa starošću. Sijedjeti započinjemo kad stanice za boju u tijelu prestanu proizvoditi pigment, a na njezinu preranu pojavu može utjecati niz genetski, zdravstvenih i vanjskih faktora.

Donosimo vam 5 najčešćih krivaca za pojavu sijedih u mladosti:
 
Nedostatak vitamina B-12
 
Nedostatak B-12 vitamina u tijelu uzrokuje smanjenje crvenih krvnih stanica što može dovesti do perniciozne anemije, čiji je jedan od simptoma i sijeda kosa. Kako biste to spriječili, redovito konzumirajte namirnice bogate ovim vitaminom, poput crvenog mesa, morskih plodova, jaja i mlijeka.Boja kože
 
Nije lijepo ljude dijeliti prema boji kože, no u ovom slučaju to čini razliku jer se sa sijedim u dvadesetima i tridesetima najčešće suočavaju bijelci.
 
Stres
 
Stres je veliki neprijatelj vašeg zdravlja i kose, a osim pojave sijedih može uzrokovati i ispadanje vlasi.
 
Prirodni spoj
 
Vodikov peroksid koji nastaje u svim stanicama tijela također je jedan od uzroka pojave sijedih vlasi. On se s godinama nakuplja u folikulama kose i izbjeljuje ju.
 

Poremećaj štitnjače
 
Određeni problemi sa štitnjačom mogu uzrokovati preranu pojavu sijedih te čak i opadanje kose. U ovom slučaju najbolje se odmah obratiti liječniku.

 

SVAKE SEDMICE KOSA MI JE BILA DUŽA I DUŽA: Tajna je u ovom ulju koji sam stavljala! 

Ukoliko imate problema sa oštećenom kosom ili vam kosa opada, danas vam donosimo rješenje za ove probleme.

Za ovo liječenje trebat će vam:

  • Luk – 3 srednje veličine
  • Cimetov prah – 1 kašika
  • Crni papar – 1 kašika
  • Kokosovo ulje – 100 grama
  • Bademovo ulje – 100 grama
  • Ricinusovo ulje – 50 grama

Priprema:

Dodajte kokosovo ulje u tavu. Dodajte bademovo ulje. Uključite plamen, trebao bi biti srednje topao. Nakon 1 minute dodajte cimetov prah, prašak crnog papra. Kada počne kuhati, dodajte nasjeckani luk.

Stavite ga na srednji plamen. Kada ulje postane smeđe, isključite. Pustite da se ohladi i filtrira.

Vaše ulje je spremno za upotrebu.

 

NAJBOLJI LIJEK ZA REGENERACIJU KOSE, BIĆETE IZNENAĐENI REZULTATIMA: Od njega će KOSA rasti kao ”luda” i biti izuzetno JAKA

 

Niz je stvari koje stoje iza gubitka kose, kao što su starenje, stres, pušenje, poremećaj štitnjače, hronične bolesti, ali dobra vijest je što postoji prirodna metoda za rješavanje ovog uobičajenog problema.

Sastojci:

  • 2 kašike ricinusovog ulja
  • 1 žumanjka jajeta
  • 1 kašika meda

Način pripreme:

Sve navedene sastojke pomiješajte u zdjelu. Tu mješavinu nanesite na kosu i cijelu dužinu kose ravnomjerno. Stavite kapu za tuširanje i ostavite tako 2 sata.

Zatim operite kosu s blagim šamponom. Primijenite ovaj lijek najmanje jednom sedmično i slijedite rutinu 2 mjeseca.

Ova maska ​​njeguje kosu, potiče rast kose i održava je mekom.

Prednosti ove maske za obnavljanje kose:

Ricinusovo ulje obiluje antioksidativnim i protuupalnim svojstvima. Ono promiče rast kose, sprječava suhu kožu, cijepanje vrhova i zadebljanje kose.

Žumanjak uključuje različite vitaminima i mineralima (kalcij, magnezij, željezo, kalij, vitamini A, B6, B12, D, E, K) i aminokiseline. Zbog toga je izvrstan tretman za suhu kosu.

Med je napunjen s vitaminima B1, B2, B6, B12, P, C, PP, folnom kiselinom, vitaminom K, provitaminom A i više. Med za kosu je koristan jer pruža jaku kosu.

 

BEZ FARBANJA: Nanesite ovu smjesu na tjeme i uskoro će se sva BIJELA kosa vratiti u svoju PRIRODNU BOJU!

 

Nekada su se prve sijede vlasi pojavljivale u tridesetima, ali danas je sve više onih koje sijede primjećuju ranije. Znastvenici ne mogu utvrditi koji faktor je najzaslužniji kada je riječ o pojavi sijedih kod mlađih generacija.

Svaka osoba ima genetički odreženo vrijeme kada će kosa postati sijeda.

Otkrivamo rješenja za ovu nevolju koja je jedna od najvećih problema za svakog momka i damu koji želi da izgleda bolje.

Umjesto čupanja sijedih predlažemo da sijede vlasi, prikrijete preljevom ili bojom za kosu.
 

Ipak, postoji prirodno rješenje.

Ovo je lijek za sijedu kosu: -Lišće neema

Napravite pastu od lišća i nanesite na kožu glave, duboko do korijena kose. Uskoro će vaša kosa postati sjajna, rubosna i crna.

Ne propustite