Baždarević: Ovo nije moja zadnja utakmica, želim ostati!

Fudbal
Baždarević: Ovo nije moja zadnja utakmica, želim ostati!
.

Fudbalska reprezentacija BiH je večeras pobijedila Estoniju u Talinu rezultatom 2:1 i tako na trećem mjestu okončala kvalifikacije za Mundijal 2018. u Rusiji.

"Dosta čvrsta utakmica, imali smo strpljenja. Nije ovo bio fudbal kojeg smo željeli. Drago mi je da su neki igrači dobili priliku i opravdali je. Što se Estonije tiče, znali smo da su čvrsti, ali očekivao sam malo otvoreniji meč", rekao je selektor Baždarević nakon meča.

Selektoru Zmajeva Mehmedu Baždareviću je nakon ove utakmice i zvanično istekao ugovor s N/FS BiH. 

"Učinili smo sve da odemo na Svjetsko prvenstvo, dali smo šansu mladim igračima i drago mi je što su danas slavili. Od prvog dana fali nam devetorica standardnih igrača. Moram naglasiti da sam zadovoljan što smo radili po nekom sistemu. Naravno da je veliko razočarenje što nismo otišli na Mundijal."

"Ovo nije moja zadnja utakmica, a da li ću biti selektor, to ovisi o meni i ljudima iz Saveza. Vidim sebe na klupi reprezentacije u nastavku, počeli smo stvarati nešto, ali neka drugi daju ocjenu na moj rad. Sretan sam što sam dio ovoga i trebamo svi raditi kako bi nam bilo bolje", jasan je Meša.

"Ozbiljan sam čovjek i znate kako i koliko radim i koliko vremena sam potrošio, spreman sam nastaviti ovaj projekat. Toliko sam sretan što sam radio kao selektor, a biću još sretniji ako nastavim. Fudbal je moj život i ako budu još tri godine na klupi nadam se da će biti bolje", zaključio je.

Ne propustite