Marinović: Portugal najjača ekipa u našoj grupi

Sport
Marinović: Portugal najjača ekipa u našoj grupi
.

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra je domaćin selekciji Portugala u meču kvalifikacija za evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Izabranici selektora Vinka Marinovića već nekoliko dana se pripremaju u okviru Trening centra NSBiH u Zenici, gdje će se i igrati ova utakmica.

- Mislim da je Portugal najjača ekipa u našoj grupi i da su u vrhu evropskog fudbala. Oni su prošle godine imali odličan rezultat, skoro ušli u polufinale i nisu imali poraz. Ono što nas brine su igrači koji nisu sa nama, ali uspjeli smo ono što smo planirali i pokušat ćemo maksimalno da se spremimo. Nadam se da će igrači sutra to prenijeti na teren i dati svoj ogroman entuzijazam i vidjet ćemo šta će se desiti - rekao je Marinović na pres-konferenciji.

Očekivanja i igrača u ovom susretu su velika, iako će reprezentacija BiH nastupiti bez nekoliko standardnih igrača. Na današnjem susretu s predstavnicima medijskih kuća ukazali su da ih protivnik inspirira i da će dati sve od sebe da prikažu što bolju igru. Na treninzima se radilo marljivo, a nakon današnjeg popodnevnog treninga selektor Marinović će odabrati jedanaestoricu koji će istrčati na travnjak u Zenici.

Utakmica nogometnih U-21 selekcija Bosne i Hercegovine i Portugala igra se sutra od 15.30 sati , a ulaz je slobodan za sve ljubitelje nogometa.

Ne propustite