STRAVIČNO: Dva bijela tigra usmrtila čuvara nacionalnog parka

Svijet
STRAVIČNO: Dva bijela tigra usmrtila čuvara nacionalnog parka
.

 Andži (40) nastradao je u subotu uveče u parku Banergata na periferiji grada Bangalor kada su ga dva mladunca bijelog tigra napala dok ih je tjerao u kavez, izjavio je direktor parka Santoš Kumar za AFP.
 
"Žrtva je pomagala čuvaru da utjera mačke u svoje kaveze gdje provode noć, kada su se one okrenule i naskočile na njega, pošto se jedna od četiri kapije nije zatvorila i zaključala do tada", rekao je Kumar.


 
Tigrove je navodi se, poslije nekog vremena oteralo osoblje parka, ali je žrtva već bila mrtva.
 
"Mačke nisu dozvolile čuvarima da izvuku njegovo telo sa tog mjesta i čuvale su ga, što je odložilo njegovo prevoženje u obližnju bolnicu", objasnio je Kumar.
 
Andži je početkom mjeseca počeo da radi za dnevnicu u nacionalnom parku kako bi popunio prazno mjesto.
 

 Njegovi rođaci bijesno su protestovali ispred parka danas zahtjevajući od vlasti nadoknadu od 500.000 indijskih rupija (7.640 dolara), optužujući ih za nemarnost.
 
Prema izvještajima indijske agencije Pres Trast koja je citirala Kumara, prije dvije godine je još jedan čuvar zadobio povrede u tom parku nakon što ga je napao lav.
 
Prema podacima na internet stranici Nacionalnog parka Banergata, on se prostire na 545 hektara i stanište je za 1.941 životinja uključujući bengalske tigrove, lavove i leoparde.

Indija je dom za polovinu svjetske populacije tigrova, sa prema izvještaju iz 2014, oko 2.226 velikih mačaka koje se nalaze u njenim parkovima.
 
(Tanjug)

Ne propustite