NEVEROVATNA PRIČA Celu trudnoću nije išla na pregled, a onda je rodila ČUDO!

Mame i bebe
NEVEROVATNA PRIČA Celu trudnoću nije išla na pregled, a onda je rodila ČUDO!
Izbeglica iz Ukrajine, iz pokrajine Donbas koja je završila u Sibiru nije išla na lekarski pregled tokom cele trudnoće.

Izbeglica iz Ukrajine, iz pokrajine Donbas koja je završila u Sibiru nije išla na lekarski pregled tokom cele trudnoće. Mama (31), koja je želela da ostane anonimna, na kraju je postala svetski poznata jer je rodila bebu Veroniku koja se rađa jednom u 625 miliona poroda!

Naime, lekari su tek prilikom porođaja otkrili čudo - da je bila u pitanju vanmaterična trudnoća!

Beba je začeta prirodnim putem, ali se nije razvijala u materici, već izvan nje. Vanmaterične trudnoće redovno završavaju iniciranim pobačajem ako je rana trudnoća, a često ženama hirurškim putem s plodom odstranjuju i deo reproduktivnog organa, najčešće jajnik ili jajovod.

Ali, jedna na 625 miliona beba, uspe da preživi u svom vodenjaku van materice. Dosad je, uz malenu Veroniku, zabeleženo samo 12 takvih slučajeva na svetu.

Ipak, ovo nije jedino čudo. Naime, majka i otac malene Veronike odlučili su da se ona neće roditi u bolnici. Kako je cela trudnoća bila u redu, čekali su porođaj kod kuće. Jednog martovskog dana, porođaj je počeo! Sve teklo kako treba. Mama je osećala sve jače i češće kontrakcije, ali su onda kontrakcije odjednom prestale. Tada su odlučili da odmah odu u bolnicu. Prilikom dolaska, lekari su ostali u šoku, ali i sama majka, kada joj je saopšteno da je u pitanju vanmaterična trudnoća.

Usledila je borba i za Veronikin život i za život njene majke. Operaciju je izvodilo čak 10 lekara, a hrabra mama i njena ćerkica uspele su da prežive sve.

"Shvatili smo da je operacija bila uspešna kada je beba zaplakala", rekao je dr Marat Žažijev.

Ne propustite