IZVRIJEĐALI MRTVU DONNU ARES: Na društvenim mrežama opleli zluradim komentarima / 'Strašno, nisam znala da je izašla iz svoje vjere'

Aktuelno
IZVRIJEĐALI MRTVU DONNU ARES: Na društvenim mrežama opleli zluradim komentarima / 'Strašno, nisam znala da je izašla iz svoje vjere'
.

Poznata bosanska pevačica Dona Ares izgubila je dugu i tešku bitku u ponedeljak, a vest o njenoj smrti rastužila je region.


Međutim, ono što niko nije očekivao jesu zluradi i osuđujući komentari pojedinih fanova pokojne pjevačice.

Komentari koje su ljudi pisali kada su saznali da je pjevačica bila zapravo ateista i da se za života odrekla islama u najmanju ruku su šokantni.

Evo nekih od njih:

- A, Donna Ares, borac i heroj života? Eto, njeno ime je samo posljednje u Božjoj šihterici, na koga su se kamenjem virtuelnim bacali ludi, zloguki, neostvareni i poremećeni sinovi i kćeri Božje. Na svoju sramotu, kao i uvijek.

- Na kraju šta je pak to, dženaza nije klanjana, strašno, nisam znala da je izašla iz svoje vjere, bilo mi je žao, a sad baš i nije. Ružno i tužno.

- Sad mi nje nije žao, a bilo mi je žao jer mislila sam da je muslimanka.

- Ateista glupača glupa. Ovakvih mi uopšte nije žao koji ne vjeruju u Alaha, eto ko životinju su je zakopali.

 

 

Pjevačica, koja je preminula poslije teške bolesti, sahranjena na Gradskom groblju u Bihaću

Od Done Ares, koja je u ponedeljak 2. oktobra preminula u 41. godini života poslije duge i teške borbe sa rakom, oprostili su se mnogobrojni prijatelji, članovi porodice, poštovaoci njenog lika i djela.

Poslije komemoracije povodom njene smrti, pjevačica je sahranjena na Gradskom groblju Humci u Bihaću.

2

Poštu Doni Ares odalo je više stotina ljudi, među kojima je bilo dosta Doninih kolega koji su joj pružali podršku tokom njene borbe protiv teške bolesti.

1
Azra Kolaković ispraćena je uz zvuk trube, a izvedena je pesma "Amazing Grace". Kako se priča, kada joj je saopšteno koliko će još živeti, čuvenu numeru poželjela je upravo Dona.


Donna Ares je rođena 1977. u Bihaću. Završila je nižu i srednju muzičku školu, kao i umjetničku školu u svom rodnom gradu.

Prvi javni nastup imala je na "Dori" 1997. godine s pjesmom "Zadnja noć". Pjevačica je napisala knjigu "Soba za nikoga", koja je inspirisana njenom borbom protiv teške bolesti.


Iza Done ostaje veliki broj hitova, nota koje nećemo zaboraviti, duha koji ohrabruje, uliva snagu, volju i ljubav. Ostalo je poštenje, poštovanje, i vječiti primjer kako se bori za život i kako se u najtežim trenucima treba nositi sa njim.

I, kao što kažu stihovi njene pesme, "Idi, idi, moja vilo...". I hvala Ti na svemu.

 

Donna Ares napustila nas je u ponedjeljak u 40. godini života u svom rodnom Bihaću, gdje je danas održana komemoracija i posljednji pozdrav dami prelijepog glasa.

Od nje su se oprostili prijatelji, porodica, gradonačelnik Bihaća, kao i svi oni kojima je Azra Kolaković nešto značila u životu.

Na samom kraju pročitan je dio knjige koju je Donna napisala u danima borbe sa rakom, a koja nikoga nije ostala ravnodušnim.

564308a52ff453-36544500-donna-ares-knjiga

"Svi ćemo jednom umrijeti, samo je pitanje hoćemo li svi svoje živote proživjeti? Dok jedni razmišjaju o drugima i tuđe živote žive, drugima život prolazi u strahu šta će neko reći i dok bolesni čekaju konačna izlječenja, ja nisam gubila vrijeme i živjela sam punim plućima u svim uvjetima. Ovdje i sada. Da sam sjedila i čekala da izliječim rak i tek onda nastavim sa životom, nikada ne bih saznala ovo što znam danas. Zašto kad imamo sve nemamo ništa i onda kad izgubimo tek počinjemo voljeti život?", napisala je Donna na posljednjoj stranici svoje knjige.

Ne propustite