DVIJE SAOBRAĆAJNE NESREĆE ZA KRATKO VRIJEME NA MAGISTRALNOM PUTU: Uzrok mokra cesta!

Crna hronika
DVIJE SAOBRAĆAJNE NESREĆE ZA KRATKO VRIJEME NA MAGISTRALNOM PUTU:  Uzrok mokra cesta!
.

Za kratko vrijeme  dogodile su se čak dvije saobraćajne nesreće na magistralnom putu M-18 kod Olova.

Nesreće su se dogodile oko 15 sati, a učestvovala su dva teretna motorna vozila. 

Prema dosadašnjim saznanjima, u jednoj od nesreća prevrnuo se kombi, a u drugoj kamion, no na svu sreću ni u jednoj nesreći nije bilo povrijeđenih.

Najvjerovatniji uzrok ovih nesreća su mokre ceste i obilne kišne padavine, a zbog uviđaja koji su obavili policijski službenici PS Olovo saobraćaj na ovoj dionici puta odvijao se otežano, jednom trakom.

 

Mokar kolovoz i učestali odroni, kao i povećan broj saobraćajnih nezgoda, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH.

Zbog saobraćajnih nezgoda otežano se saobraća na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Kladanj (na dvije lokacije kod Olova), zatim na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj, kod mjesta Moševac, kao i na magistralnom putu M-16 Jajce-Banja Luka, kod mjesta Podbarevo. Uskoro se na svim pomenutim lokacijama očekuje normalizacija saobraćaja.

U višim predjelima mjestimično ima slabijih sniježnih padavina, ali se snijeg ne zadržava na kolovozu. Preporučuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se magistralni put M-17 lokalitete Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta). Na mjestima izvođenja radova vozila saobraćaju jednom trakom. 

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je ulazak vozila u BiH, dok na ostalim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prijelazu tokom dana saobraća sporije, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Ne propustite