VIŠE NEĆEMO MORATI DA UČIMO STRANE JEZIKE? Googleove bežične slušalice prevode strane jezike u realnom vremenu

Zanimljivosti
VIŠE NEĆEMO MORATI DA UČIMO STRANE JEZIKE? Googleove bežične slušalice prevode strane jezike u realnom vremenu
.

Uz pomoć Googleovog glasovnog asistenta, korisnici Pixel Buds mogu i razgovarati s nekim na stranom jeziku. Naprimjer, pritiskom na slušalicu uz riječi “dopusti mi da govorim italijanski”, korisnici će moći pričati na engleskom jeziku, dok će njihov mobitel prevoditi na italijanski njihovom sagovorniku.

U San Franciscu je Google predstavio nove hardvere, pametne telefone, laptop te nadogradnju za Google Home zvučnike, a najveću pažnju prisutnih pokupile su Googleove prve bežične slušalice koje imaju mogućnost prevođenja stranih jezika u realnom vremenu.

Slušalice nazvane Google Pixel Buds mogu se spojiti s bilo kojim Android i Google Pixel pametnim telefonima koji su povezani s Googleovim virtualnim glasovnim asistentom. Uz Pixel Buds slušalice korisnici se mogu javljati na mobitel i puštati muziku, a što je najzanimljivije od svega, slušalice prevode strane jezike u realnom vremenu.

Pixel Buds imaju opciju slušanja i pričanja na stranim jezicima uz povezanost s mobitelom. To znači da prilikom slušanja nekog govora na stranom jeziku, slušalice automatski prevode taj govor na jezik koji odaberete.

Googleova glasovna asistentica ili asistent putem slušalica će uvijek obavještavati korisnike o novim pozivima, porukama ili događajima iz kalendara.

Google Pixel Buds podržavaju 40 jezika, a na tržište stižu 22. novembra. Njihova početna cijena bit će blizu 350 KM.

Ne propustite