HAPŠENJE ZBOG TROVANJA DJECE Policija privela vlasnika ketering firme koja je snabdjevala škole i vrtiće

Region
HAPŠENJE ZBOG TROVANJA DJECE Policija privela vlasnika ketering firme koja je snabdjevala škole i vrtiće
.

Pripadnici Ministarstva unutraššnjih poslova u Beogradu su, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužžilašštvom i po nalogu zamjenika javnog tužžioca odredili zadržžavanje do 48 sati B.P. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je izvrššio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet šškodljivih namirnica.

Postoje osnovi sumnje da je B.P. u svojstvu odgovornog lica privrednog drušštva "„Catering & Bakers"“, koje je imalo zaključene ugovore o javnim nabavkama sa osnovnim šškolama "„Braća Baruh“", "„Veljko Dugoššević“, "„Vojvoda Miššić"“ i "„Radojka Lakić"“, a u vezi sa dostavljanjem pripremljenih obroka, u periodu od 2. do 3. oktobra proizvodio i stavio u promet šškodljive namirnice koje je isporučio ovim osnovnim šškolama gdje su kod velikog broja učenika nastupile zdravstvene tegobe, saopšteno je iz MUP-a.


Više od 149 djece iz šest beogradskih osnovnih škola otrovalo se u školskim kuhinjama, potvrdili su iz Gradskog zavoda za javno zdravlje (GZZJZ), ali je po svemu sudeći situacija znatno dramatičnija i ova brojka bi mogla da bude znatno veća, pošto se sumnja da se radi o više stotina oboljelih učenika.

Tako se više od 149 djece otrovalo u školskim kuhinjama, ali je po svemu sudeći situacija znatno dramatičnija i ova brojka bi mogla da bude veća, pošto se sumnja da se radi o više stotina oboljelih učenika.

(Tanjug)

Ne propustite