U pet osnovnih beogradskih škola 136 učenika se otrovalo hranom

Region
U pet osnovnih beogradskih škola 136 učenika se otrovalo hranom
.

U pet osnovnih škola u Beogradu 136 učenika otrovalo se hranom, a u Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu kako djeca imaju blažu kliničku sliku i kako nitko nije zadržan na bolničkom liječenju.

 "Epidemiološko istraživanje još nije završeno, prikupljaju se podaci na terenu. Imamo za sada 136 oboljele djece iz pet škola", kazala je Tanjugu epidemiolog Slavica Maris iz Gradskog zavoda za javno zdravlje i navela kako se očekuju podatci iz još jedne škole. Na stomačne tegobe žalili su se učenici u osnovnim školama "Veljko Dugošević", "Braća Baruh", "Vojvoda Mišić", "Radojka Lakić" i "Skadarlija".

 Kako javlja Tanjug, Maris kaže kako su u pitanju "tipični simptomi zaraznog trovanja hranom", gdje dominiraju mučnina, povraćanje i proljev. Škole hranu nabavljaju od iste firme i na meniju su jučer bili makaroni s bolognese sosom, krastavac za salatu, a desert je bio suhi kolač s kakaom ili štrudla s makom i štrudlu s jabukama.

 Maris je dodala kako je više ekipa na terenu, te kako je uzorkovana hrana koju su djeca jučer jela ali i zatečena hrana, prenosi Fena.

 "Uzrokovali smo brisove radnih površina, pribora i opreme, kao i brisove ruku, grla i nosa od zaposlenih servirki. Prve podatke imat ćemo za nekoliko dana", pojasnila je ona i dodala kako se sva mikrobiološka ispitivanja rade u laboratoriju Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Ne propustite