POTRESNI DETALJI STRAŠNE TRAGEDIJE 'Njih dvojica su skupa odrasli, Antun je bio skroman i povučen, a Igor je radio u Njemačkoj, uzdržavao je roditelje'

Region
POTRESNI DETALJI STRAŠNE TRAGEDIJE 'Njih dvojica su skupa odrasli, Antun je bio skroman i povučen, a Igor je radio u Njemačkoj, uzdržavao je roditelje'
-

Dva mlada života izgubljena su pri slijetanju vozila u rijeku Dobru na području Tomašnice, mjesta između Karlovca i Ozlja.

Ova strašna tragedija dogodila se u noći sa subote na nedjelju. U Golfu 3 karlovačkih registracijskih oznaka, koji je iz rijeke izvučen u nedjeljnim večernjim satima, pronađeno je tijelo 23-godišnjeg Antuna Matusaka koji je u vozilu bio putnik.


Njegov dugogodišnji prijatelj i vozač automobila Igor Bošnjak (27) pronađen je u rijeci u ponedjeljak u prijepodnevnim satima 300 metara nizvodno. Obojica su sa šireg područja Ozlja.

Iako je do policije informacija o mogućem slijetanju došla u nedjelju oko 15.40 sati, tragedija se dogodila mnogo ranije, u noći sa subote na nedjelju oko 3 sata.

Odjeknuo udar

Mještani nam kažu da su u ranim jutarnjim satima čuli udar, no tada nisu mogli dokučiti o čemu se radi. Tek u nedjeljnim poslijepodnevnim satima jedan je mještanin uočio tragove kočenja na cesti koji su ga odveli na obalu Dobre, s koje je u vodi vidio automobilski kotač kako viri iz rijeke. Zaključio je da se automobil na dnu rijeke okrenuo na krov. Odmah je o pronalasku obavijestio karlovačku policiju, prenosi Jutarnji.

Mladići su bili u subotnjem izlasku i vraćali su se s rođendana zajedničkog prijatelja. Za volanom srebrnog Golfa sjedio je Igor, koji je uslijed prebrze vožnje u lijevom blagom zavoju izgubio nadzor nad upravljačem, skrenuo malo desno, desnim kotačima zagrebao je pijesak kraj ceste, a onda ga je nekontrolirana vožnja odvela oštro ulijevo. Kroz žbunje i s obale visoke nekoliko metara strovalio se u rijeku. U ovom trenutku se ne zna točan uzrok smrti. No, zastrašujuća je i sama pomisao na to kako su izgledale njihove posljednje minute, u vozilu okrenutom na krov koji u mrkloj noći guta hladna, nabujala i brza rijeka.

Nestali u koritu

Nakon dojave na mjesto događaja je odmah došla policija, no sada se vozilo više nije vidjelo, jer je zbog rada HE Lešće dignut vodostaj za više od metra. To je značajno otežalo zadatak karlovačkim HGSS-ovcima i članovima Kluba podvodnih aktivnosti Karlovac. HGSS-ovci kažu da je zbog vodostaja i brzine Dobre njihove ronioce trebalo osiguravati užetom. Već pri prvom zaronu u 17.50 sati ustanovili su da se u vozilu nalazi jedna smrtno stradala osoba. Koji sat kasnije uz pomoć dizalica i rasvjete DVD-a Ozalj, automobil je izvučen. Tijelo drugog mladića u ponedjeljak su iz vode izvukli ronioci ATJ-a Lučko.

Krunoslav Ferenac je zajednički prijatelj i susjed iz sela Police poginulih mladića, a s njima je proveo veliki dio subote u berbi gljiva.

- Kasnije su išli spremati drva kod susjeda, poslije su feštali, a zašto su odlučili ići prema Karlovcu u to vrijeme niko ne zna - kaže nam Krunoslav.

Kaže da se radi o prekrasnim mladićima koji su odrasli skupa. Antun je bio povučen, uopće nije izlazio, bio je tokar u Karlovcu i svaku kunu bi štedio. Igor je terenski radio u Njemačkoj kao elektromonter te je uzdržavao bolesne roditelje i mlađeg brata školarca. Bio je na godišnjem odmoru te se u utorak trebao vratiti na posao u Njemačku.

Ne propustite