RODITELJI NA UTAKMICI TUKLI DJECU PROTIVNIČKOG TIMA: ‘Tukli su ih šakama, neki su završili u bolnici’

Region
RODITELJI NA UTAKMICI TUKLI DJECU PROTIVNIČKOG TIMA: ‘Tukli su ih šakama, neki su završili u bolnici’
.

Na fudbalskim terenima u Slvonskom Brodu došlo je do nasilnog incidenta nakon kojeg su dvojica kadeta završila u bolnici.

 

Na Twitteru je objavljeno da su roditelji i rodbina iz gledališta istukli djecu iz protivničkog kadetskog tima. Jedno je dijete prilikom toga zadobilo potres mozga, pišu hrvatski mediji.

 

Incident se dogodio na fudbalskoj kadetskoj utakmici u Slavonskom Brodu. Utakmicu su igrale momčadi NK Željezničara Slavonski Brod i NK Slavije Pleternica. Pred sam kraj utakmice, napadnuti su igrači NK Slavije. Dvojica su završili na hitnoj zbog ozljeda, a jedan od njih ima potres mozga. Napali su ih igrači i gledatelji. Sve je počelo kad se dogodio prekršaj nad igračem NK Slavije u 77. minuti utakmice. Domaći ga je igrač počeo rukama gurati, a onda je uslijedilo naguravanje na terenu. Tada je jedan od igrača NK Željezničar nogom udario igrača NK Slavije koji je pao na pod, s ostali igrači suparničke momčadi gazili su ga nogama.

 

Kako bi spriječio daljnju tučnjavu, umiješao se pomoćni trener kadeta NK Slavija, no njega je jedan od domaćih igrača udario šakom u glavu. Nasilje je eskaliralo kad su na teren ušli gledatelji, među kojima su bili i roditelji igrača. Počela je masovna tučnjava.

Dvojica igrača završila na hitnoj pomoći. 035portal javlja da je u masovnoj tučnjavi sudjelovalo do 50 ljudi.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić oglasila se putem Facebooka i osudila nasilje nad djecom na fudbalskim terenima.

Dokle smo kao društvo došli da su odrasli u stanju napasti dijete? Tko će za ovo odgovarati? Zahtjevam da institucije odrade svoj posao i da se ovakav događaj, kakav nikad nije zabilježen u 90-ogodišnjoj povijesti našeg kluba (a pitanje je je li ikad igdje), VIŠE NIKAD NE DOGODI!’, napisala je Jozić.

Ne propustite