JEZIVE SCENE: OVAKO JE TO IZGLEDALO PRED UTAKMICU - Policija prvo zatočila, a onda i deset minuta tukla navijače Rijeke! Ima i POVRIJEĐENIH!(VIDEO)

Fudbal
JEZIVE SCENE: OVAKO JE TO IZGLEDALO PRED UTAKMICU - Policija prvo zatočila, a onda i deset minuta tukla navijače Rijeke! Ima i POVRIJEĐENIH!(VIDEO)
.

Navijači hrvatskog prvaka Rijeke okupirali su središte Milana u kojem će večeras Rijeka odmjeriti snage protiv ‘Rossonera’ u susretu 2. kola D skupine Europska lige.

Navijači Rijeke okupirali su Piazza del Duomo i okolne ulice. Okupljanje navijača bilo je zakazano na spomenutom trgu između 12 i 13 sati, a onda je u 17 sati Armada krenula u korteu prema metro stanici koja vodi na San Siro. Iako je sve do tada bilo mirno, bez incidenata, situacija u Milanu se u ranim večernjim satima ipak pogoršala.

Prema pisanju portala fiuman.hr, dio Rijekinih navijača, njih oko 200, cijeli dan je zatočeno u krugu stadiona odakle im policija brani kretanje. Policija ih je prvo držala na naplatnim kućicama sat i pol i onda ih oko 16 sati provela izravno do stadiona.


Navijačima navodno nije bilo dozvoljeno ni otići na WC, a u jednom trenutku su mirno, uzduginutih ruku pokušali izaći iz policijskog okruženja. Tada je talijanska policija na njih bacila suzavac i mlatila ih pendrecima oko deset minuta nakon čega se situacija smirila.
Neki su zadobili lakše ozljede, a policija im nakon svega i dalje ne dozvoljava kretanje, već ih drži okružene. Nemaju mogućnost čak ni otići na toalet, javljaju navijači spomenutom portalu fiuman.hr koji čekaju 19 sati kako bi im barem bio dozvoljen ulazak na stadion.
 
Vrijedi spomenuti kako je interes navijača za odlazak na legendarni San Siro je bio iznimno velik i očekuje se kako će hrvatskog prvaka bodriti više od 4,000 navijača. Bit će to najmasovnija podrška navijača Rijeke do sada na nekom od stadiona u sklopu europskih liga.

Ne propustite