Najveći tvorac lažnih vijesti pronađen je mrtav

Svijet
Najveći tvorac lažnih vijesti pronađen je mrtav
.

Zarađivao je ogroman novac od širenja lažnih vijesti, a uzrok smrti još nije poznat
Zloglasni online trol i autor brojnih lažnih vijesti pronađen je mrtav u svojoj kući u Arizoni, priopćili su vlasti u utorak, a prenosi New York Post.

Paul Horner, koji je napisao i objavio brojne lažne članke kao što je jedan o Bill Murrayu koji se navodno kandidirao za predsjednika ili da predsjednik Barack Obama želi otvoriti muslimanski muzej, pronađen je u krevetu 19. rujna.

fake

Nije bilo znakova zločina, tvrdi liječnik okruga Maricopa, i bilo je dokaza da bi smrt mogla biti posljedica slučajnog predoziranja.

Tijekom predsjedničkih izbora 2016., Horner je izradio popis naizgled legitimnih web stranica korištenih za širenje lažnih informacija.

Jedan od njegovih članaka, priča da su anti-Trumpovski prosvjednici plaćeni čak 3.500 dolara, okupirao je naslovnice brojnih, a pogotovo desnih, medija. 

Unatoč tome što nije pronađen nikakav dokaz, Donald Trump osobno je ponovio optužbu o plaćenim prosvjednicima tijekom jednog od predizbornih skupova.

Horner je Washington Postu rekao prošlog studenog da, iako su informacije bile jasno lažirane, od njih je zarađivao tisuće dolara svaki mjesec, jer su Trumpovi pristaše bile lakovjerne.

U istom intervjuu, Horner je rekao da misli da je Trump pobijedio na predsjedničkim izborima zbog njega.

cnn-fake-news-3

"Njegovi sljedbenici zapravo ne provjeravaju ništa - objavljuju sve, vjeruju u sve", rekao je Horner u razgovoru o Trumpu.

Druge važne lažne vijesti, koje je on osmislio, tvrde da je Horner bio agent Tajne službe koji je napisao knjigu koja otkriva predsjednika Obame da je gej musliman.

Associated Press prošlog prosinca provjeravao je točnost tih napisa i citirali su glasnogovornika Tajne službe da ne postoje zapisi iz 1990. godine daje netko po imenu Paul Horner radio u Tajnoj službi.

Ne propustite