NOVA META LOPOVA: Iznenadićete se kada čujete šta masovno kradu u posljednje vrijeme i kakve trikove koriste kako bi pobjegli policiji!

Bosna i Hercegovina
NOVA META LOPOVA: Iznenadićete se kada čujete šta masovno kradu u posljednje vrijeme i kakve trikove koriste kako bi pobjegli policiji!
.

Diplomati Turske u BiH, atašeu za medije Omeru Četresu, ukradene su diplomatske tablice sa mercedesa, što je tek jedan od niza ovakvih slučajeva u Sarajevu, pa mnogi vjeruju da na meti lopova nisu slučajno vozila osoblja u stranim ambasadama.

Naime, ova pojava ima poprilično zanimljivu pozadinu.

“Ukradene tablice, lako je zaključiti, lopovi postavljaju na svoja vozila i tako izbjegnu policijske kontrole. To je jasno kao dan. Dakle, kada saobraćajni policajac vidi auto sa diplomatskim tablicama, ne zaustavlja ga, tako da lopov ne mora prezati od policije”, pojašnjava izvor jednih banjalučkih novina.

U Sarajevu, poznato je, rade brojne diplomate, a njihova vozila su već nekoliko puta bila na meti.

“Ova pojava poprima zabrinjavajuće razmjere. Sarajevo nije veliki grad i čudi me da policajci ne uspijevaju pronaći bandu koja stoji iza ovakvih podmuklih krađa."

Inače, Četresovo vozilo na meti je bilo prekjuče, u sarajevskom naselju Grbavica, a zasad nije poznato ko je tablice ukrao. Mercedes je bio parkiran u blizini sjedišta nekoliko ambasada, ali i zgrade OHR-a, koje obezbjeđuje veći broj policajaca, ali to, očigledno, lopovu nije predstavljalo problem da se dočepa plijena.

Štaviše, ovo nije prvi slučaj da osoblje Ambasade Turske u BiH ostaje bez diplomatskih tablica, a čak se dešavalo da u periodu kraćem od mjesec dana sa istog vozila više puta budu ukradene tablice. 

Prije nekoliko sedmica skinute su i tablice sa VW-ovog terenca.

Ne propustite