Novosti iz Volkswagena: Povezali automobil sa pametnim domom

Zanimljivosti
Novosti iz Volkswagena: Povezali automobil sa pametnim domom
.

Saradnja Volkswagena i Deutsche Telekoma rezultirala je implementacijom nove funkcije daljinske kontrole u automobilu, navodi inautonews.com, a ovaj put nije riječ o povezivanju vozila sa pametnim telefonom već pametnim domom.

Ovogodišnji Međunarodni sajam elektronike u Berlinu poslužio je navedenima za prezentaciju novog koraka u smjeru budućnosti pa su se tako posjetitelji koji su sjeli u e-Golf imali prilike poigrati sa postavkama pametnog doma iz unutrašnjosti automobila. Promjena temperature u kući, deaktivacija alarma, paljenje svjetla neke su od isprobanih mogućnosti povezivosti.

Za navedeno je korisniku potreban pametni telefon sa operacijskim sustavom Android i MirrorLink tehnologijom te Car-Net App Connect. Pristup Smart Home aplikacije Deutsche Telekoma omogućava potom korisniku kontrolu električnih uređaja (ukoliko imaju takvu funkciju), pa tako i stavljanja u funkciju onih uređaja koji mogu ostaviti dojam ljudske prisutnosti u trenutku kada ste daleko od kuće ili biti u funkciji u onom trenutku kada to sami poželite (klimatizacija, grijanje, rolete…).

Ne propustite