Nivo opasnosti od terorizma povećan na "kritično", vojska i policija raspoređeni širom zemlje!

Aktuelno
Nivo opasnosti od terorizma povećan na "kritično", vojska i policija raspoređeni širom zemlje!
.

Britanske vlasti danas nastavljaju potragu za osumnjičenima za napad na voz u podzemnoj željeznici u Londonu, u kojem je povrijeđeno 29 osoba, dok je na stotine vojnika raspoređeno širom zemlje. 

Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na “kritičan” kasno sinoć, nakon što je bomba djelimično eksplodirala tokom jutarnje gužve u saobraćaju, što znači da vladine operativne snage vjeruju da bi mogao da uslijedi još jedan napad. 

Vojnici će se danas pridružiti policajcima na javnim mjestima kako bi spriječili eventualne napade poslije jučerašnje eksplozije u londonskom metrou.  

Podsjećamo, napad se dogodio juče ujutro u vozu na londonskoj metro stanici “Parsons grin”, a policija ga je proglasila terorističkim aktom. Za sada niko nije uhapšen. 

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za taj napad, a saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak. 

Britanska služba sigurnosti identifikovala je juče osumnjičenog za umješanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera.

1024x1024

Ne propustite