Prije konzumacije orašaste plodove potopite u vodu i ZABORAVITE NA OVE PROBLEME!

Zanimljivosti
Prije konzumacije orašaste plodove potopite u vodu i  ZABORAVITE NA OVE PROBLEME!
.

Iako su hranjivi, orasi i lješnjaci mogu znatno utjecati na težu apsorpciju hranjivih sastojaka. Kako ne biste imali nepotrebne probleme prije konzumacije potopite ih u vodu.

Orašasti plodovi sadrže veliku količinu inhibitora enzima i upravo zato izazivaju razne probleme u vašem tijelu, prije svega teško ih je probaviti. Potapanjem u vodi enzimi se neutraliziraju.

Potrebno vam je:

4 čaše neslanih orašastih plodova po izboru

1-2 žlice soli

filtrirana voda

Priprema:

Orašaste plodove stavite u posudu srednje veličine, dodajte sol, ulijte vodu i poklopite. Ovako pomiješanu smjestu ostavite da odstoji minimalno sedam sati, a najbolje da odstoji preko noći. Isperite od soli te stavite da se osuše. Ako želite ubrzati postupak možete ih staviti u pećnicu na najmanju temperaturu.

Ne propustite