PRONAŠLI SU JE MRTVU U FOTELJI: Pjevačica je imala je buran život, a na dan njene sahrane dogodila se VELIKA SRAMOTA!

Show
PRONAŠLI SU JE MRTVU U FOTELJI: Pjevačica je imala je buran život, a na dan njene sahrane dogodila se VELIKA SRAMOTA!
.

Bila je jedna od najpopularnijih pjevačica jugoslovenske i srpske muzike. 

Lola Novaković bila je jenda od najvećih zvijezda na ovim prostorima koja je obilježila jednu muzičku eru.

Rođena je u Beogradu, 25. aprila 1935. godine, a karijeru je počela sa 22 godine kada je kao stalni vokalni solista primljena u Radio Beograd.

Stekla je ogromnu popularnost, hitovi, turneje, nagrade i festivali su se nizali, a karte za njene koncerte nestajale su sa blagajni za svega nekoliko sati.

1962. godine predstavljala je Jugoslaviju na Pjesmi Evrovizije, i sa pjesmom “Ne pali svetla u sumrak” osvojila 4. mjesto.

Privatan život Lole Novaković bio je zanimljiv i buran. Udavala se tri puta. Njen prvi suprug bio je profesor fiskulture Boro Kragujević, a njihov brak trajao je manje od dvije godine. Godine 1966. se udala za Mila Jovanovića, predstavnika avio-kompanije “Panameriken”, sa kojim je provela 4 godine, međutim ni ta ljubav nije imala uspjeha te je okončana razvodom. Treći brak bio je prepun kontroverzi.

Iako je bila velika zvijezda, svi koji su je poznavali opisivali su je kao skromnu ženu, koja nikada nije loše govorila o kolegama. Bila je izuzetno cijenjena i poštovana, a njenom talentu divila se cijela Jugoslavija.

Posljednje godine života Lola Novaković provela je u samoći, a upravo tako je i preminula. Prošle godine, 3. aprila, u njenoj kući u beogradskom naselju Cerak komšije su je pronašle zaspalu u fotelji. Želja joj je bila da njena sahrana ne bude javna i da njeni ostaci ne budu položeni u Aleji velikana, a kremirana je 6. aprila 2016. na Novom groblju u Beogradu.

Na dan sahrane, Lolina kuća je opljačkana i mnoge vrijednosti koje su se u njoj nalazile su pokradene. Tek tri mjeseca kasnije, ova vest je dospela u javnost, na insistiranje njenog dugogodišnjeg prijatelja. 

 

Ne propustite