Objavljen snimak nadzornih kamera, na kojem se vidi trenutak napada Dženana K.! (VIDEO)

Region
Objavljen snimak nadzornih kamera, na kojem se vidi trenutak napada Dženana K.! (VIDEO)
.

Snimak ranjavanja policajca Dragana Čekanovića (30) koji se dogodio u četvrtak u Ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru objavljen je na Youtubeu. 

Za ranjavanje policajca osumnjičen je Dženan K. (34), koji je ubrzo nakon pucnjave i uhapšen.
Snimak sa jedne od sigurnosnih kamera kafića ispred kojeg se dogodilo ranjavanje objavljen je danas. 

Na njemu se vidi kako policajac stoji ispred samog lokala i odjednom pada na zemlju grčeći se i držeći se za stomak. Njegov kolega sa kojim je bio u patroli, u prvom trenu nije ni primijetio da je Čekanović ranjen.

Na snimku se vidi grupa muškaraca kako sjedi u kafiću i posmatra kako ranjeni policajac pada na zemlju. Iako njasno, vidi se i kratak bljesak ispred jednog od njih nakon čega policajac ranjen pada na zemlju. A mladić hladnokrvno ustaje i prilazi ranjenom policajcu koji leži na zemlji.

Naime, policajca Dragana Čekanovića ranio je Dženan K. dok je sa društvom sjedio u bašti lokala u centralnoj novopazarskoj ulici, i to dok je ulicom prolazio sa kolegom tokom redovne patrole.

Kako bi otkrila izvršioca, novopazarska policija je počela da pregleda snimke obližnjih video-nadzora, a upućen je i poziv forenzičarima iz Beograda koji su oko 23 sata helikopterom sletjeli na Gradski stadion kako bi pomogli u istrazi.

Na jednom od snimaka jasno se vidjelo kako Dženan K. puca, nakon čega smo ga uhapsili. Parafinskom rukavicom je dokazano da je on pucao, a uskoro je i u kući R. F. pronađen pištolj. Suočen s dokazima, Dženan je sve priznao, ali je tvrdio da nije imao namjeru da pogodi nekog.

Zbog sumnje da je počinio teško ubistvo u pokušaju i nelegalno držao i nosio oružje, Dženanu K. je određen pritvor do 48 sati i on će u tom roku biti priveden višem javnom tužiocu.

Dženan K. je u Novom Pazaru poznat kao izvršilac brojnih krivičnih djela, od nelegalnog nošenja oružja do nanošenja teških tjelesnih povreda i pokušaja ubistva. 

U aprilu prošle godine je upucao Emira H. (26), koji je ostao nepokretan. Viši sud ga je zbog toga osudio na šest godina zatvora, ali se on žalio Apelacionom sudu u Kragujevcu, gdje bi za desetak dana trebalo da bude održano prvo ročište.

U decembru 2015. godine, ispred OŠ “Bratstvo” na njega ispaljeno nekoliko metaka, ali ga nijedan nije pogodio. Tom prilikom samo pukom srećom niko nije povrijeđen jer se završavala nastava i djeca su polazila kući.

 

Ne propustite