KCUS - Vrijedna donacija AbbVie d.o.o. Klinici za gastroenterohepatologiju

Bosna i Hercegovina
KCUS - Vrijedna donacija AbbVie d.o.o. Klinici za gastroenterohepatologiju
.

Kompanija AbbVie d.o.o. donirala je danas video - kolonoskop Klinici za gastroenterohepatologiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevu (KCUS), koji će omogućiti brže i kvalitetnije dijagnostičke pretrage pacijentima.

Kolonoskopija je etablirana i precizna metoda koja predstavlja “zlatni standard”, kad je u pitanju dijagnosticiranje različitih crijevnih oboljenja.

Primopredaji aparata prisustvovala je i generalna direktorica KCUS prof.dr. Sebija Izetbegović, ljekari i medicinske sestre Klinike za gastroenterohepatologiju. Uime Klinike tu donaciju preuzela je dr. Amra Puhalović, koja je izrazila zadovoljstvo zbog donacije, prenosi Fena.

- Veoma sam zahvalna generalnoj direktorici prof. dr. Sebiji Izetbegović, direktorici internističkih disciplina prof. dr. Seniji Rašić, šefici Klinike za gastroenterohepatologiju dr. Aidi Saray, koja je i pokrenula inicijativu za donaciju. Aparat ćemo iskoristi na najbolji način - poručila je dr. Puhalović.

Prema riječima generalne direktorice prof. dr. Izetbegović, saradnja KCUS-a i AbbVie d.o.o. traje dugo.

- Truditi ćemo se i ubuduće da nastavimo zajednički raditi na poboljšanju uvjeta liječenja naših pacijenata. Naši uposlenici su izuzetno stručni, profesionalni i odgovorni u radu, a mi se trudimo pratiti ih i podržati ovisno od mogućnosti, između ostalog i kroz nabavku neophodnih dijagnostičkih aparata i tehničke opreme. Današnja donacija je od velikog značaja kako za pacijente, tako i za ljekare i medicinsko osoblje - kazala je prof.dr. Izetbegović.

AbbVie je američka biofarmaceutska kompanija osnovana 2013. godine, koja spaja stručnost i stabilnost farmaceutskog sektora s inovativnim duhom biotehnologije. Kompanija ima podružnice u 179 svjetskih zemalja u kojima broji preko 28 hiljada zaposlenika. U Bosni i Hercegovini djeluju od 2013. godine, a osnovna područja djelovanja su imunološki modificirane bolesti i hepatologija.

- Izuzetna nam je čast što doniramo vrijedan aparat, video - kolonoskop, koji će pacijentima upućenim na Kliniku za gastroenterohepatologiju KCUS omogućiti bržu dijagnostičku obradu. Zadovoljstvo nam je da će ta donacija doprinijeti poboljšanju zdravstvene zaštite pacijenata - rekao je direktor kompanije AbbVie.d.o.o Dario Nenadić, saopćio je Press KCUS.

Ne propustite