"ZLOGLASNA IRMA SVRATILA MALO I OVDJE" STRAŠNO NEVRIJEME U REGIONU: Počela kiša, olujni vjetar lomi drveće, najgore tek slijedi

Region
"ZLOGLASNA IRMA SVRATILA MALO I OVDJE" STRAŠNO NEVRIJEME U REGIONU: Počela kiša, olujni vjetar lomi drveće, najgore tek slijedi
.

Oko 19 sati nevrijeme je zahvatilo pojedine dijelove Beograda, pa čak i centar prijestonice.

Kako javljaju sugrađani, na Novom Beogradu jak vjetar je čak počeo da lomi grane drveća koje su popadale po parkiranim automobilima, a zabilježeni su slučajevi i obaranja saobraćajne i građevinske signalizacije.

Na drugom kraju grada, u opštini Grocka, došlo je čak do kraćeg nestanka električne energije.


Prema najavama RHMZ-a, u narednim satima se u Beogradu očekuje mjestimično kiša, a u pojedinim dijelovima prijestonice mogući su pljuskovi i olujni vjetar, prenosi Blic.


Kako se može vidjeti na radarskoj slici na sajtu RHMZ-a, oblaci koji donose padavine bukvalno "drže u okruženju" Beograd. Inače, u 19 časova u prijestonici je temperatura bila čak 29 stepeni, uz subjektivni osjećaj kao da je 33.

Izgleda je preteklo malo onog uragana i za Beograd.


Oluja je bila inspiracija mnogima na društvenim mrežama da zaključe kako je Irma, zloglasni Uragan koji je pogodio Floridu, "malo svratila i do Beograda".

Ne propustite