Uhapšena tri lica, oduzeto devet kilograma skanka

Crna hronika
Uhapšena tri lica, oduzeto devet kilograma skanka
-

Tri lica su lišena slobode na području opštine Mostar u okviru akcije kodnog naziva “Rover”, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saopšteno je iz SIPA.

U toku su pretresi objekata na području Stoca i Ljubuškog s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.  Navedene aktivnosti realizuju se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a HNK i MUP-a ZHŽ.

Do sada je u okviru rada na ovom predmetu pronađeno i oduzeto oko devet kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skunk“. Osobe lišene slobode sumnjiče se da su, zajedno sa njima poznatim osobama, iz Crne Gore nabavljale opojnu drogu „skank“ i vršile distribuciju i preprodaju iste na području BiH i Hrvatske s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Osobe lišene slobode biće privedene u službene prostorije SIPA radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. Više detalja biće poznato nakon okončanja aktivnosti na terenu.

Ne propustite