STRAŠNO NEVRIJEME POHARALO REGIJU: Nestanci struje, poplavljeni stanovi i srušena stabla

Region
STRAŠNO NEVRIJEME POHARALO REGIJU: Nestanci struje, poplavljeni stanovi i srušena stabla
-

Obilna kiša praćena grmljavinom od sinoć pada širom Istre, a najkritičnija je situacija na području Poreča, Rovinja i Labina. 

Tokom noći Županijski centar zaprimio je brojne dojave o srušenim stablima i većim količinama vode na cestama, a tokom noći zaprimljen je 20-ak dojava o poplavljenim stanovima, poslovnim prostorima i podrumima. 

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac izjavio je da je neovisno o velikoj količini padalina situacija pod kontrolom, a jučer poslijepodne bilo je 30-ak intervencija, uglavnom na ispumpavanju vode iz poplavljenih stanova i podruma na području Poreča.

Nevrijeme je najviše zahvatilo središnji dio Istre, Pazin, Poreč i Rovinj te područje Pule, Umaga, Buzeta i Labina.

Pomoć građanima

Osim vatrogasaca, na teren su izlazili i djelatnici Istarskih cesta, HEP-a te Cesta d.o.o. i ostalih komunalnih poduzeća koji su pomagali građanima u ispumpavanju prostora, otklanjanju srušenih stabala.

Nabujala rijeka Raša odnijela je tijekom nedjelje i privremeni most kod Potpićna koji je izgrađen da bi se mogao odvijati promet dok traje obnova mosta na cesti Potpićan - Tupljak, a tijekom nedjelje na tom je području bilo i povremenih, ali kratkotrajnih ispada u opskrbi električnom energijom.

Prema prognozi Istrameta, tijekom cijeloga dana u Istri će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove praćene grmljavinom.

 

Ne propustite