Razlozi zbog kojih se stvaraju grudvice na maskari!

Moda i ljepota
Razlozi zbog kojih se stvaraju grudvice na maskari!
.

Prilikom šminkanja često se prave greške – od karmina koji ostavlja tragove na zubima, do one koji je možda i najčešća, a to je pogrešno nanošenje maskare. 

Međutim, uz male trikove možete izbjeći i ovakve probleme.

Kada vaša maskara počne da se suši, počinju da se stvaraju grudvice. Maskaru treba mijenjati na svaka tri mjeseca kako biste spriječili ljepljive trepavice sa grudvicama ili još gore, infekciju na osjetljivim očima.

Svi volimo da nanesemo maskaru nekoliko puta misleći da time postižemo jači efekat. Međutim, previše slojeva može dovesti do katastrofalne greške. Nakon nanošenja prvog sloja treba pustiti da se maskara na trepavicama osuši, tek nakon toga dodati i drugi sloj. Ukoliko mislite da i dalje niste postigli željeni efekat, dodajte još jedan, ali nikako više od toga.

grudvice

Ukoliko primijetite da je vaša četkica za nanošenje maskare već previše umrljana ostacima koji su se nalijepili na nju, očistite je prije nego što je prinesete trepavicama.

Kada stavljate maskaru, četkicu treba postaviti što bliže korijenu trepavica i cik-cak pokretima vući ka vrhu dlačica. Time se postiže puniji izgled, ali i vizuelno će ih izdužiti.

Često se dešava da pri skidanju šminke ne uklonimo dobro maskaru sa trepavica, a već narednog dana ponovo na njih nanosimo maskaru. Kako ne biste dolazile u takvu situaciju, dobro skinite šminku sa očiju i na taj način pripremite trepavice za novo nanošenje maskare.

Dok svi želimo da nam trepavice djeluju punije, ono što ne želimo jesu grumenasti slojevi maskare. Ukoliko ste do sada koristile istu vrstu i uporno su se stvarale grudvice, probajte maskare koje sprječavaju njihovo stvaranje, a trepavicama daje dužinu i ekstreman volumen.

mascara-2

Ne propustite