TUGA DO NEBA: Odjekuju jauci nesretnih majki koje sahranjuju trojicu sinova nastradalih u teškoj nesreći!!!

Region
TUGA DO NEBA: Odjekuju jauci nesretnih majki koje sahranjuju trojicu sinova nastradalih u teškoj nesreći!!!
.

Žalost i velika tuga do neba!!!

Slavomir Milojević je ispratio na vječni put svoju trojicu unuka, tri zlatne jabuke. Kako mu na groblju u Šestovu kraj Novog Pazara srce nije puklo dok se opraštao od Miloša (22), Dalibora (18) i Marka Milojevića (16), to samo njegova duša zna…

“Ej, crna sudbino, crna da crnja ne možeš biti… Daliboru spremali rođendan za četvrtak, Markovoj sestri Bojani spremali svadbu… Spremali, a dočekali tri groba”  kroz jak plač  jučer  su na groblju govorili rođaci Milojevića.A u naselju Deževski put, tamo gdje su tri brata u nedjelju uveče nastradala u stravičnoj nesreći nedaleko od svojih domova, tri kuće zavijene su u crno… U tri kuće trojice braće nalaze se tri kovčega, a ispred kuće tri krsta… Zajaukale tri majke, zakukala trojica nesretnih očeva…..

Djed Slavomir, okružen narodom, a sam na čitavom svijetu, je obilazio juče domove svojih sinova… Krik Milice, Miloševe majke, dok su sanduk iznosili iz sobe.

“Joj, sine, joj, sineeee… Ne dirajte ga, kud ćeš sine bez pozdrava…” lelekala je Milica.
 

Bili su tu i đaci iz škole, Markovi i Daliborovi drugari… Gledaju tugu očima, plaču kao kiša, vidjeli su šta je smrt kad im vrijeme nije… Uskoro je krenula kolona ka groblju….Djeda Slavomira su morali sve vrijeme pridržavati, a on je hodao do groblja kao sam na čitavom svijetu. Zajaukale su tada unesrećene majke i očevi…

” Sine, sine, sineeee…”  zvali su Marka nesrećni otac Miodrag i majka Rada, dok su kraj sanduka kukale sestre Jadranka i Bojana.

“Sineee, sine…”  su zvali  Dalibora nesrećni otac Zoran i majka Radmila, dok je Ljubomir kukao nad sandukom sina Miloša, a onda i kraj sanduka poginulih sinovaca.

Takve tuge Pazar još nije vidio…

(Kurir)

Ne propustite