Radovi na Grbavici odvijaju se planiranom dinamikom

Sport
Radovi na Grbavici odvijaju se planiranom dinamikom
.

Radovi na uređenju stadiona Grbavica za utakmicu kvalifiakcija za SP između Bosne i Hercegovine i Belgije odvijaju se planiranom dinamikom.

Nakon Odluka FIFA-e o suspenziji stadiona Bilino polje u Zenici i potvrde od UEFA eksperata da se utakmica protiv Belgije može igrati na stadionu Grbavica u Sarajevu ako se do tada unaprijedi  infrastruktura po zadatim UEFA/FIFA kriterijumima, predstavnici Nogometnog saveza BiH i FK Željezničar održali su niz sastanaka i već krenuli s konkretnim radovima.

Na stadionu Grbavica će, između ostalog, biti potrebno da se unaprijede klupe za rezervne igrače koje trenutno imaju po 17 mjesta, a za FIFA takmičenje treba imati 23 mjesta. Potrebno je također proširiti novinarske lože te osigurati priključke za struju i internet, postaviti nove i proširiti postojeće platforme za TV kamere, renovirati područje "tunela" kako bi se dobio prostor za "Flash" pozicije za potrebe TV emitera, renovirati svlačionice i prostor za kamere emitera koji nemaju prava prenosa utakmice, ukloniti sve postojeće banere i komercijalna obilježja sa stadiona, sanirati sve prilaze stadionu, osigurati prostor za dodatna parking mjesta, izvršiti servis terena za igru,  unaprijediti rasvjetu, reflektore, itd.

Predstavnici FK Željezničar su naglasili da će angažovati sve raspoložive kapacitete kako bi Grbavica bila spremna za ovu utakmicu.

Nogometni savez BiH finansirat će unapređenje reflektorske rasvjete, dok će troškove svih ostalih radova snositi FK „Željezničar“, saopćeno je iz NSBiH.

Rok za završetak radova je 1. oktobar.

Ne propustite