TRAGEDIJA: U vinskom podrumu otac i sin umrli od trovanja ugljičnim dioksidom

Svijet
TRAGEDIJA: U vinskom podrumu otac i sin umrli od trovanja ugljičnim dioksidom
.

Dvije osobe, otac i sin, umrle su u četvrtak ujutro u podrumskom prostoru obiteljske kuće u naselju Vrhpolje u općini Vipava, na zapadu Slovenije, po svoj prilici od trovanja ugljičnim dioksidom koji se razvija pri vrenju grožđanog mošta.

Lokalna policija je nešto prije deset sati dobila obavijest da su u prostoriji tri tijela koja ne pokazuju znakove života, 67-godišnji muškarac, 27-godišnjak i 63-godišnja žena. Pristigla hitna pomoć pokušala je bezuspješno reanimirati sina i oca, dok je supruga i majka preminulih, hitnom intervencijom spašena i smještena u bolnicu.

Naređena je sudska obdukcija tijela umrlih, no na tijelima nema znakova nasilja, a sumnja se da su umrli od trovanja ugljičnim dioksidom.

Policija i zdravstvene službe i ove su jeseni kao i obično pred sezonu berbe, prerade mošta i kuhanje sokova od voća upozorile na potrebne mjere opreza pri takvim radovima koji u slučaju nepažnje mogu dovesti do tragedija, što se već događalo, prenosi Hina.

Takvi se radovi nikada ne smiju obavljati bez mjera opreza, pri čemu je potrebno prostorije više puta prozračiti, pa i provjeravati moguću povećanu koncentraciju otrovnog ugljičnog dioksida, običnim testom pomoću upaljene svijeće.

Ne propustite