TREBA PITI PUNO VODE, ALI OVO NIPOŠTO NEMOJTE RADITI OVO: Može izazvati velike probleme sa srcem i bubrezima!

Porodica i zdravlje
TREBA PITI PUNO VODE, ALI OVO NIPOŠTO NEMOJTE RADITI OVO: Može izazvati velike probleme sa srcem i bubrezima!
.
Ponekad je teško u jednom danu popiti količinu vode koja je standardom propisana od stručnjaka. Neki kažu kako valja popiti osam čaša, ali nedavna studija pokazala je da bi ta količina trebala iznositi 15 čaša vode dnevno.

Kako bi pratili preporučene doze, mnogi jednostavno uzimaju što veće gutljaje iako ne osjećaju žeđ. Stručnjaci upozoravaju kako to nije najbolje rješenje. Iako je voda nužna za kožu, imunološki sustav i energiju, lijevanje u sebe u velikim količinama besmisleno je, pa čak i kontraproduktivno.

Žeđ je kontrolirana razinama natrija u tijelu, koji može drastično skočiti tijekom intenzivnog treninga. Veliki gutljaji čine to da morate više mokriti, što može stvoriti probleme sa srcem i bubrezima, a to je doista ekstremna nuspojava, piše Daily Mail.

Čak i oni koji nemaju nikakve simptome bolesti trebaju biti na oprezu jer pijenje velike količine vode odjednom previše je za tijelo. Valja slušati svoje tijelo prilikom odlučivanja koliko ćete vode popiti.

Ako popijete previše vode u kratkom vremenu, postoji opasnost da ste progutali mnogo zraka, što dovodi do problema sa srcem, bubrežima i probavom.

Ne propustite