Spremili sve za sahranu, a KADA SU OTVORILI KOVČEG, SVI SU SE SLEDILI OD ŠOKA!

Šokantno!
Spremili sve za sahranu, a KADA SU OTVORILI KOVČEG, SVI SU SE SLEDILI OD ŠOKA!
.

Na tijelo žene navukli su odjeću 40 kilograma lakše pokojnice. Da nisu odlučile otvoriti kovčeg dvije zagorske porodice bi oplakivale neke nepoznate žene.

- Kad smo u mrtvačnici otvorili kovčeg, samo što se nismo onesvijestili. Unutra nije bila naša majka nego nepoznata žena- šokirano govore Ivan i njegova sestra Branka iz Belca kraj Zaboka.

Na tamošnjem su groblju u utorak u 16 sati trebalo je da sahrane majku Ivanku Čukljek (80). Ona je preminula tri dana ranije, a porodica je došla u mrtvačnicu kako bi se posljednji put pozdravili s njom.

- Kovčeg je bio naš, ali u njemu pogrešno tijelo, obučeno u odjeću naše majke, a da sve bude još gore, pokojnica iz kovčega je bila upola lakša od naše majke, pa je "plivala" u njenoj odjeći - zgroženo priča porodica.

Oni su odmah alarmirali bolnicu, ali tu je tek uslijedio šok- rekli su im da pokojna Ivanka Čukljek nije kod njih i da oni nemaju nijednu mrtvu ženu u svojoj mrtvačnici!

Oni su o svemu obavijestili policiju, koja je ubrzo uspela da riješi ovu morbidnu zbrku.

Tijelo pokojnice je nađeno u Mihovljanu u kovčegu Katice Plukavec (86), a kako njena porodica nije otvarala kovčeg, nisu ni znali za zamjenu.

Iz bolnice su poručili da će se utvrditi tko je odgovoran za zamjenu pokojnica, da li je kriva bolnica ili pogrebna poduzeća koja preuzimaju tijela i oblače ih.

Ne propustite