Navijačima Hajduka uvjetne za napad na autocesti, napadnuti BBB-ovci ne sjećaju se ničega

Druga strana sporta
Navijačima Hajduka uvjetne za napad na autocesti, napadnuti BBB-ovci ne sjećaju se ničega
.

Trojica navijača Hajduka osuđeni su u Splitu na uvjetne kazne zatvora zbog napada na navijače Dinama na autoputu kod mjesta Bisko. Napad se dogodio 16. ožujka 2016. godine oko 21.30 sati. Okrivljenici su zajedno s više nepoznatih osoba, presreli Škodu Fabiju s petoricom BBB-ovaca koji su se vraćali s utakmice Hajduk - Dinamo.

Napali su kada se Škoda zaustavila radi plaćanja cestarine. Kroz otvoreni prozor više su puta šakom po glavi i tijelu udarili jednog navijača, a potom izvukli drugog te ga izudarali šakama, nogama, palicama i kabelima. Razbili su i tri stakla na Škodi. Navijači Dinama spasili su se bijegom.

Navijači Hajduka osuđeni su na po osam mjeseci zatvora zbog izazivanja nereda i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede te im je izrečena jedinstvena kazna od godine zatvora. Sutkinja se odlučila na uvjet s rokom kušnje od tri godine. 

Okrivljenici su djela priznali, pokajali se i obećali da više neće činiti kaznena djela.

Navijači Dinama ničeg se ne sjećaju, danas kažu da se ništa nije ni dogodilo

Ono što je zanimljivo, to je da nitko od napadnutih navijača Dinama nije htio teretiti okrivljene, što je uvelike utjecalo i na samu sankciju.

Navijač Dinama koji je izvučen iz automobila kazao je kako je dobio više udaraca zbog čega je pao u nesvijest. Više se ne sjeća ničega i ne želi nikoga teretiti zbog napada. Žao mu je što je to napravljeno mimo nepisanog navijačkog kodeksa i žao mu je što je oštećeno vozilo koje su unajmili,prenosi Index.


Drugi oštećenik nije htio dati iskaz na okolnosti napada, a nije bio ni od volje odgovarati na pitanja.

Treći navijač kazao je kako je zaspao u autu, kada se probudio vidio je da se nešto događa, ali ne može se sjetiti što. Smatra da se ništa važno nije ni dogodio.

Četvrti navijač Dinama sjeća se da je puklo staklo, jako se prestrašio, zatvorio je oči i ništa se ne sjeća do dolaska policije. Ni njemu se ništa posebno nije dogodilo pa nije postavio imovinski zahtjev.

Peti je rekao da je cijeli događaj preuveličan i da on ne želi teretiti nikoga. Ne zna tko ih je napao, niti se sjeća detalja.

Sutkinja je kao olakotne okolnosti uzela dosadašnju neosuđivanost okrivljenika, korektno držanje pred sudom te činjenicu da okrivljenici nisu zainteresirani za kazneni progon okrivljenika. Otegotan je bio način počinjenja kaznenih djela te društvena opasnost.

Ne propustite