Real potvrdio klasu za drugi trofej sezone, Katalonci razbijeni i u revanšu

Fudbal
Real potvrdio klasu za drugi trofej sezone, Katalonci razbijeni i u revanšu
.

Barcelona je potpuno razbijena već u prvom poluvremenu revanš susreta Superkupa Španije. Real je imao sigurnih 2:0, što je bio i konačan rezultat.

Podsjećamo, prva utakmica je završila 3:1 u korist Kraljeva, ali današnji domaćini pamtit će je po tome što je i Ronaldo zbog guranja sudije na Camp Nou dobio pet utakmica kazne. 

Osim što u sastavu Reala nema Ronalda, na klupi susret su započeli Bale i Isco, dok se Modrić vratio u prvih 11 nakon što je bio suspendiran za prvu utakmicu. U redovima Barcelone nema većih iznenađenja i od prve igraju Messi i Suarez. 

Upravo je povratnik Modrić već u drugoj minuti zaprijetio golu gostiju. Probio se kroz lijevu stranu Asensio, uputio povratnu loptu za hrvatskog reprezentativca čiji je udarac sa 16 metara pogodio Umtitija. Furiozan početak kraljeva se već isplatio u petoj minuti kada je Asensio golčinom svladao Ter Stegena. 

Španac je u prvom susretu zabio odličan pogodak, a niti danas na Bernaebeu nije ostao dužan navijačima Reala. Povukao je loptu do vrha kaznenog prostora od kuda je vrhunski potegao, a njegova lopta je dobila veliki luk te prevarila njemačkog golmana koji je ostao nemoćan, a Real je po 68. utakmicu zaredom u svim takmičenjima zabio pogodak što nije uspjelo niti jednoj momčadi u ligi petice u povijesti. 

Konačno je i Barcelona počela igrati nogomet nakon što je Real poveo. Messi je prvo u 18. minuti samostalno pokušao postići izjednačujući pogodak, da bi minutu kasnije Argentinac poslao sjajnu loptu za Suareza, ali njega su zajedničkim snagama zaustavili Varane i Ramos.

Mogao je Real udvostručiti svoje vodstvo u 26. minuti. Odlično je Benzema zadržao loptu u napadu pa jednom kada je dočekao pojačanje pred golom Barcelone, odlučio je Francuz poslati povratnu loptu za Asensija, ali je njegov pokušaj blokiran i završio u korneru iz kojeg su kraljevi ponovno zaprijetili preko Ramosa no njegov udarac je također bio zaustavljen. 

Gotovo se slična situacija odvila u kaznenom prostoru Blaugrane pet minuta kasnije. Ovoga puta je Vazquez kombinirao u njihovom šesnaestercu pa dodao za Kroosa, ali Nijemac nije dovoljno dobro zahvatio loptu i poslao ju malo pored gola. 

Malo je nedostajalo da u 34. minuti vidimo još jedan spektakularan pogodak kada je Vazquez s vrha kaznenog prostora strahovito pogodio desnu vratnicu Ter Stegenovog gola i umalo je Španac pokazao zašto Real, ako on igra, nije izgubio niti u jednom tri Clasica u svim takmičenjima. 

Ako je postojala barem mala mogućnost da se Barcelona može vratiti i preokrenuti ukupni rezultat, ona je uništena u 39. minuti. S lijeve strane je prizemnu loptu poslao Marcelo, a nju je Benzema uz Umtitijevu pratnju sjajno desnom nogom primio te ju prebacio na lijevu pa zakucao u mrežu još jednom nemoćnog Ter Stegena. 

Barcelona je bila toliko nemoćna, a to dokazuje podatak koji kaže da u prvom poluvremenu nisu uputili niti jedan udarac, u okvir protivničkog gola, što im se dogodilo po prvi puta ove godine. Odmah je Suarez odlučio u 48. minuti pokušati nešto napraviti, ali njegov je oštar ubačaj odlično zaustavio Navas. 

Četiri minute kasnije, prečka je bila saveznik Zidaneovoj momčadi. Messi je, kao što to on zna raditi, nakon kombinacije sa Suarezom odlično prošao pored Varanea i Carvajala pa je onda s lijeve strane kaznenog prostora uputio udarac, ali na njegovu nesreću on je završio na okviru gola. 

Letargično je drugi dio započeo Real, a Benzema se pokušao iskupiti za to u 55. minuti kada je iskosa s lijeve strane pokušao na spavanju uhvatiti Ter Stegena, ali Nijemac je njegov pokušaj prema prvoj stativi prebacio u korner ramenom. 

Mirovale su momčadi na terenu do 70. minute kada je Messi opalio s 20-ak metara, no na njegov je pokušaj bio spreman Navas koji je loptu odbio do Suareza na lijevoj strani, ali Urugvajac nije imao sreće kao niti Argentinac početkom drugog poluvremena, i pogodio je vanjski dio stative. Kraj susreta Luis Suarez je dočekao šepajući, a u Barci se mogu samo nadati da to nije neka teža povreda.

Trofej zasluženo će završiti u vitrinama madridskog kluba, koji je u dvomeču do nogu potpukao Katalonce s visokih 5:1.

Ne propustite