Primjetila je na ultrazvuku da njena beba izgleda DRUGAČIJE: Ljekari su je uvjeravali da je sve u redu, a onda je porođaj OTKRIO ISTINU

Mame i bebe
Primjetila je na ultrazvuku da njena beba izgleda DRUGAČIJE: Ljekari su je uvjeravali da je sve u redu, a onda je porođaj OTKRIO ISTINU
.

Kada je Hana vidjela svoju bebu na ultrazvuku, učinilo joj se da sve nije baš kako treba. Ipak, ljekari su je uvjeravali u suprotno.


Hana Bovran Pavej (39)je u 36. nedjelji trudnoće otišla na ultrazvuk. Tada joj se učinilo da je glava njene ćerke neuobičajeno velika, ali su je ljekari uvjeravali da nema razloga za brigu.

Tako je Hana bezbrižno čekala porođaj. Nije imala nikakve poteškoće i vjerovala je ljekarima kada su joj rekli da je sve u redu. A onda je krenuo porođaj i 15 sati kasnije ispostavilo se da je bebina glava zaista prevelika i zaglavila se, pa je morao da se izvede hitni carski rez.

bebaa
Lusi je na kraju rođena bez drugih većih problema. I mama i beba bile su dobro, a onda je Lusi u sedmoj nedjelji života dobila dijagnozu. U pitanju je kraniosinostoza, usljed koga je lobanja veća i nepravilnog oblika i mozak se razvija sporije.

Ukoliko se ne tretira na vrijeme, kraniosinostoza izaziva poteškoće u učenuju i razvijanju. Na svu sreću, Lusi je dobila dijagnozu na vrijeme iako ljekari u prvi mah nisu vidjeli o čemu se radi. Operacija je bila zakazana nakon njenog prvog rođendana, ali su kasnije ljekari shvatili da će morati da bude izvedena ranije, jer je stanje prilično ozbiljno.

beba
Lusi sada ima 17 mjeseci. Mora da nosi naočare upravo zbog kraniosinostoe i mora redovno da ide na kontrole, ali generalno je sada zdrava.

- Sjajno se oporavlja. A odmah nakon operacije smo vidjeli veliku razliku u njenoj pokretljivosti, ali i govoru. Sve u svemu, sve se sjajno završilo - kaže Hana.

Ne propustite