DERMATOLOG OTKRIVA: Da li je tačno da kosa RASTE GUŠĆA kada je SKROZ OŠIŠAMO?

Moda i ljepota
DERMATOLOG OTKRIVA: Da li je tačno da kosa RASTE GUŠĆA kada je SKROZ OŠIŠAMO?
.

Čini se da je ova ljetna sezona bila sezona iznimno kratkih frizura, a to potvrđuju i zvijezde poput Katy Perry, Care Delevingne, Kristen Stewart i Kate Hudson

Navedeni je modni trend zato mnoge naveo da se upitaju trebaju li se i oni ošišati, ali i hoće li im nova kosa izrasti zdravija i gušća od prethodne.
Online časopis Allure iz tog je razloga odlučio upitati dermatologe za mišljenje. “NE! Nemojte to napraviti!”, rekla je Nicole Rogers, dermatologinja iz Louisiane. “To je mit”, rekao je Neil Sadick, dermatolog iz New Yorka.


Kada su iz časopisa upitali da im objasne zašto je to tako, odgovorili su da kraćenje kose jedino uklanja oštećene dijelove vlasi te da se time ne utječe na rast kose. Lucinda Ellery, stručnjakinja za gubitak kose, rekla je:
“Genetska struktura vašeg tijela i stanica odlučuje o kvaliteti vaše kose. Na kosu može i emocionalno utjecati stres i tjeskoba, ali i nedostatak hranjivih tvari unutar tijela, no brijanje je neće vratiti bolju ili jaču.

Drugim riječima, kraćenje kose nema nikakav utjecaj na jačinu, čvrstinu ili izgled vaše kose te će ona i dalje izgledati nezdravo ako je ne tretirate na odgovarajući način. Upitana o tabletama i napitcima za kosu, Nicole Rogers govori: “Još uvijek niko nije izmislio pilulu koja će jamčiti nevjerojatnu i lijepu kosu, a ako bi do toga i došlo ta bi osoba bila bogatija od Billa Gatesa!”.

Ne propustite