Krijumčar gurnuo migrante u more, udavilo se 50 tinejdžera

Svijet
Krijumčar gurnuo migrante u more, udavilo se 50 tinejdžera
.

Oko 50 migranata, uglavnom tinejdžera iz Somalije i Etiopije "namerno je udavljeno" kada ih je krijumčar gurnuo u more kod jemenske obale. To je saopštila Međunarodna organizacija za migracije (IOM). 

U saopštenju se navodi da je krijumčar u srijedu ujutru gurnuo više od 120 migranata u more dok su se približavali Jemenu. IOM je naveo da su njeni radnici tokom rutinske kontrole našli plitke grobove u kojima je sahranjeno 29 migranata na plaži u mjestu Šabva. 

Još 22 migranta se vode kao nestali, saopštio je IOM, nazivajući incident "šokantnim i nehumanim". Prosječna starost migranata je 16 godina. IOM je obezbijedio pomoć za 27 preživelih migranata koji su ostali na obali, dok su drugi migranti otišli. 

Stradale migrante sahranili su oni koji su preživjeli. "Preživjeli su rekli našim kolegama na obali da ih je krijumčar gurnuo u more kada je vidio neke koji liče na vlast blizu obale. Rekli su nam i da se krijumčar već vratio u Somaliju da nastavi svoj posao i uzme još migranata da dovede u Jemen istom rutom", izjavio je šef misije IOM-a u Jemenu Loren de Bek.


Beta

Ne propustite