KAKO DA DOBIJETE DJEČAKA ILI DJEVOJČICU? Ovu hranu treba da jedete prije začeća

Mame i bebe
KAKO DA DOBIJETE DJEČAKA ILI DJEVOJČICU? Ovu hranu treba da jedete prije začeća
.

Najnovije istraživanje objavljeno u "The Royal Societyju", ako jedete puno banana, ili bilo šta bogato kalijumom, vjerovatno ćete roditi dječaka.

Istraživanje je pratilo 740 Britanki kroz njihove prve trudnoće (nijedna nije znala pol svoje bebe), i ispostavilo se da je pol zavisio od majčinske prenatalne ishrane.
Naime, pitanja koja budući roditelji traže na Googlu, najviše se tiču toga kako dobiti dječka ili djevojčicu. Iako je šansa 50-50, neke životne navike, kao što su prehrana i odabir određenih namirnica, mogu imati uticaj na pol djeteta.


Majke koje su rodile dječake unosile su više kalijuma, što su naučnici označili kao faktor u određivanju pola. Otkriveno je i da žene koje prije začeća za doručak jedu žitarice, imaju više šanse da rode dječaka. Ovaj zaključak sličan je istraživanju sprovedenom na univerzitetima Exeter i Oxford, objavljenom 2008. a koje je otkrilo da žene koje za doručak jedu žitarice i tokom dana unose više kalorija, imaju veću vjerovatnoću da će roditi dječaka.
 

Čak i vrsta hrane može uticati na pol djeteta jer djeluje na kiselost vaginalne flore. Tako da želite li djevojčicu, jedite hranu bogatu magnezijumom, kalcijumom, kisele namirnice, a izbjegavajte hranu koja smanjuje kiselost (banane i krompir).
 
Želite li začeti dječaka, preporučuje se manje jesti mliječnih proizvoda, a više povrća i svježeg voća, posebno banane i alkalne namirnice, što pogoduje spermićima s Y hromozomom.

Ne propustite