DRAMA NA SRPSKOJ GRANICI: Rekao je da on i sin nemaju šta prijaviti, a onda je CARINIK OTVORIO DJEČIJI JASTUK (FOTO)

Region
DRAMA NA SRPSKOJ GRANICI: Rekao je da on i sin nemaju šta prijaviti, a onda je CARINIK OTVORIO DJEČIJI JASTUK (FOTO)
.

Carinici su na graničnom prelazu Gradina zaustavili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu 60.000 neprijavljenih eura, a koji su bili skriveni u dječijem jastuku.

Ovaj pokušaj krijumčara zabilježen je u jutarnjim satima, kada je na prelaz pristigao automobil marke "mercedes", njemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Njemačke u Tursku putovali 41-godišnji vozač u pratnji sina i jedne rumunske državljanke.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nemaju ništa sem ličnih stvari, kao i da sa sobom ne nose veći iznos deviza, piše "Telegraf".

Međutim, carinici su izrazili sumnju, te su odlučili da provjere sadržaj automobila. Tada su na vozačevom sjedištu ugledali previše napunjen dječiji jastuk.

U njemu su pronašli 80.000 eura u apoenima od po 500 eura.

Budući da su putnici izjavili da novac pripada vozaču i njegovom sinu, njima je vraćeno po 10.000 evura, a kako nisu posedovali Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Srbiju, ostatak od 60.000 eura privremeno je zadržan, do okončanja prekršajnog postupka.

granica

 

Želimo da vas podsjetimo da su Turci prošle godine pokušali prebaciti  ZLATO, SREBRO, BIŽUTERIJU i to je Turčin pokušao da prokrijumčari 22 kilograma nakita!

Carinici su na istom graničnom prelazu Gradina spriječili pokuššaj krijumčarenja preko 20 kilograma zlatnog, srebrnog nakita i bižžuterije u Srbiju.
Pomenuti nakit pokuššao da prokrijumčari jedan držžavljanin Turske, koji je automobilom marke „"reno senik"“, njemačkih registarskih oznaka putovao iz Turske u Nemačku, saopšteno je iz Uprave carina.

 

Gotovo dvadeset i dva kilograma zlatnog, srebrnog nakita i bižžuterije, spakovao je u torbe koje sakrio u gepek vozila, međutim carinicima to nije promaklo, jer su vrlo detaljno pregledali automobil i tako otkrili pregrššt prstenja, narukvica, ogrlica i minđušša.

Među pronađenim nakitom najvišše je bilo bižžuterije i to 21 kilogram, zatim srebra 19,2 kilograma, devet kilograma nakita sa poludragim kamenjem, dva kilograma starog nakita nalik srebru, 1.005 grama zlata, 1,7 kilograma metalnih burmi, 0,690 kilograma poludragog kamenja, 129 ručnih satova i 130 kaišševa za satove, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ne propustite