Pogled ispod obrva: ZNATE LI POZADINU NASTANKA KULTNE FOTOGRAFIJE!

Lifestalgija
Pogled ispod obrva: ZNATE LI POZADINU NASTANKA KULTNE FOTOGRAFIJE!
.

Na jednom holivudskom tulumu 1957. godine snimljena je legendarna fotografija na kojoj mlada glumica Sophia Loren gleda u dekolte Jayne Mansfield.

Danas je Sophia Loren glumačka legenda, te apsolutna ikona stila i ljepote. No 1957. godine bila je tek glumica u usponu.

Na prigodnom tulumu na Beverly Hillsu koji je filmski studio "Paramount" organizirao u njenu čast kao svojevrsni izraz dobrodošlice u Hollywood, snimljena je ova legendarna fotografija.

Rijetko koja fotografija tako jasno dočarava suparništvo između dviju žena kao ova. Povrh svega, u žiži interesa su dvije slavna ljepotice i glumačke suparnice koje su se krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća borile za iste uloge, ali i naklonost publike.

Talijanska diva je za "Entertainment Weekly" potvrdila da je u trenutku snimanja fotografija mislila ono što svi vjeruju da je mislila:

Paramount je organizirao proslavu za mene, a svi najvažniji ljudi iz filma su bili tamo. Bilo je nevjerojatno. Među zadnjima je ušla Jayne Mansfield i došla do mojeg stola. Znala je da je svi gledaju. Sjela je i bila je jedva pokrivena.

Pogledajte u fotografiju. Gdje su mi oči? Gledam u njene bradavice jer se bojim da će završiti u mojem tanjuru. U mojim očima vidi se strah. Bojim se da će njezina haljina eksplodirati i da će se sve preliti po stolu.

foto1

Ne propustite