Prije osam godina rodila je OSMORKE, bila je mega popularna, a danas živi skroz drugačijim životom (FOTO)

E buraz
 Prije osam godina rodila je OSMORKE, bila je mega popularna, a danas živi skroz drugačijim životom (FOTO)
.

Prije osam godina, Amerikanka Natali Suleman, koja je već imala šestoro djece, rodila je osmorke. Mediji su neko vrijeme intenzivno izvještavali o njoj, ali je poslije izvesnog vremena gužva oko nje utihnula.


Fotografija njenog trudničkog stomaka poslije uspešne vještačke oplodnje 2009. obišla je svijet. Natali, koja je u to vrijeme još bila poznata pod imenom Nađa Suleman, preko noći je postala “Oktomama”.

Mediji su se utrkivali ko će prije objaviti neku novu vijest o prinovama u porodici Suleman. U takvim okolnostima nije uvijek bilo lako gajiti osam beba i šestoro djece.

zenaa
Danas je Natali ponosna - i samohrana - majka 14 zdrave djece, iako je dugo jedva sastavljala kraj s krajem.

Sudeći po fotografijama koje redovno postavlja na Instagramu, takva vremena pripadaju prošlosti.

zenaaa
U prvom tekstu koji je postavila na Instagramu iz nje govori samosvjesna, nezavisna majka:

- Iz očaja i neimaštine, da bih preživjela i prehranila porodicu, žrtvovala sam samosvijest i postiđeno prihvatila novi i neželjeni identitet “Oktomame”. U martu 2013. stavila sam tačku na to. Sklonila sam se s porodicom daleko od štetnih uticaja, prije nego što me ubiju i unište život moje djece. Vratila sam se svojim korijenima, osobi koja sam bila prije nego što sam rodila osmorke. Zaposlila sam se kao terapeut i učim za master,prenosi Blic.

Od tada redovno objavljuje slike na kojima sa djecom uživa u hrani, porodičnim izletima i ludovanju kod kuće.

Svako dijete ima svoj hobi ili poseban dar, a Natali neumorno piše o svemu tome.
Fotografije prije svega pokazuju da su djeca složna. Ima i dva para blizanaca; Makaj i njegov veliki brat Ejden, koji je autističan, i Noa i Narija (osam godina).

Ne propustite