Procurio potresni snimak hvatanja njemačke tinejdžerice koja se pridružila ISIL-u

Svijet
Procurio potresni snimak hvatanja njemačke tinejdžerice koja se pridružila ISIL-u
.

Linda Wenzel, šesnaestogodišnja djevojka iz Njemačke koja je pobjegla od kuće kako bi se pridružila Islamskoj državi, navodno se nalazi u iračkom pritvoru na ispitivanju oko njene uloge u ovoj terorističkoj organizaciji.

A sada je na društvene mreže procurila i potresna snimka trenutka kada ju je iračka vojska pronašla i zarobila među ruševinama Mosula, donedavnog uporišta ISIL-a s kojim su iračke snage i međunarodna koalicija predvođena SAD-om vodile bespoštednu bitku punih 9 mjeseci. 

Udala se za borca ISIL-a

Wenzel, koja se s 15 godina preobratila na islam, pobjegla je iz rodnog Pulsnitza u istočnoj Njemačkoj nakon što ju je preko interneta indoktrinirao regruter ISIL-a, javlja Daily Mail. U Irak je stigla uz pomoć krijumčara preko Turske, a tamo se udala za čečenskog pripadnika ISIL-a. Kad je uhvaćena, uza sebe je imala neishranjenu mušku bebu za koju nije utvrđeno je li njeno dijete. 

Na snimci koja je objavljena na LiveLeaku, može se vidjeti kako irački vojnici vode ranjenu, ošamućenu i prljavu djevojku iz skloništa u kojem se skrivala. "Napravite mjesta, napravite mjesta, ona je kršćanka, ne može više izdržati, ona je u bolovima, ona je slabo, ona je plava, ona je Njemica", govori jedan od dvojice vojnika koji je odvodi, probijajući se među okupljenim vojnicima koji likuju i izruguju joj se dok djevojka plače i vrišti. 

 


 

Ako joj iračke vlasti budu sudile, prijeti joj i smrtna kazna

Njemačka trenutno pregovara s Irakom oko izručenja maloljetnice, koja će ovog mjeseca napuniti 17 godina, u domovinu gdje je očekuje optužnica zbog pripadanja i surađivanja s terorističkom organizacijom. Međutim, iračke vlasti bi joj također mogli suditi, a u tom slučaju joj teoretski prijeti i smrtna kazna zbog pripadnosti ISIS-u, iako je ovako drakonska kazna malo vjerojatna.

Njena uloga unutar ISIS-a zasad nije utvrđena, ali ako je sudjelovala u borbama ili smaknućima, može očekivati dugogodišnju zatvorsku kaznu. Njemački mediji objavili su da je zajedno s još četiri njemačke državljanke s kojima je pronađena bila dio tzv. "moralne policije" ISIS-a koja je nadgledala drže li se žene unutar tzv. kalifata strogih šerijatskih propisa o odijevanju. Žene koje bi ova kvazi-policija uhitila bile bi kažnjene bičevanjem ili još gorom kaznom.

Još dvije od navedene četiri žene su identificirane kao Lamia K. (50) i njena kćer Nadia (21), njemačke državljanke marokanskog porijekla. Poznato je da su odlazile u radikalnu vehabijsku džamiju u Njemačkoj prije nego su se zaputile na teritorij pod kontrolom ISIS-a.

Ne propustite