NOVE VIJESTI O ZLATANU IBRAHIMOVIĆ – Da li će doći do velikog preokreta?

Sport
NOVE VIJESTI O ZLATANU IBRAHIMOVIĆ – Da li će doći do velikog preokreta?
Bivši 35-godišnji švedski reprezentativac u junu je okončao saradnju sa Unitedom, nakon što mu je istekao jednogodišnji ugovor.

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda kazao je da je moguće da Zlatan Ibrahimović ponovo potpiše ugovor s njegovim klubom.

Bivši 35-godišnji švedski reprezentativac u junu je okončao saradnju sa Unitedom, nakon što mu je istekao jednogodišnji ugovor.

Sada se od operacije koljena oporavlja u trening kampu “crvenih đavola“.

- Ako je odluka da ostane i čekamo decembar, jer prije vjerovatno ne može biti spreman, zašto ne bi čekali. Uglavnom, razgovaramo i razmjenjujemo ideje, pa ćemo vidjeti - istakao je Mourinho, koji se sa ekipom nalazi na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama, te dodao:

- Zlatan nije bio sretan zbog način na koji je završio sezonu. Sam je rekao da želi nastaviti igrati na najvišem nivou. Otvorili smo mu vrata da se oporavlja uz naše ljude i bude jedan od nas. Na našem izvršnom direktoru i njegovom agentu je da se dogovore o budućnosti.

Uprkos mnogim skepticima Ibrahimović iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Manchestera.

Odigrao je 46 takmičarskih utakmica i postigao 28 golova, te osvojio Superkup i Liga kupa Engleske, kao i Ligu Evrope.

Povreda ligamenata koljena, koju je zadobio u aprilu, spriječila ga je da odmah po isteku jednogodišnjeg ugovora potpiše novi na isti period.

Mourinho je u Los Angelesu potvrdio da do kraja ljetnog prelaznog roka želi dovesti još jednog ili dva igrača.

Do sada je United potrošio 121 milion eura na dovođenje Viktora Lindelofa iz Benfice i Romelua Lukakua iz Evertona. Mediji navode da su Mourinhove želje još Nemanja Matić (Chelsea), Ivan Perišić (Inter) i Eric Dier (Tottenham).

- Ne mogu reći niti jednu riječ o Chelseajevim igračima. Međutim, Unitedova vrata nikome nisu zatvorena. Potrebno nam je još igrača. Željeli smo dovesti četiri, dakle 50 posto posla smo uradili. Trebamo još dva pojačanja, najmanje jedno. Ipak, sve je to jako teško realizovati - iskren je bio Mourinho, prenosi Avaz.

Manchester United će prvu provjeru tokom američke turneje imati u nedjelju ujutro u četiri sata po srednjoevropskom vremenu, a rival će mu biti Los Angeles Galaxy.

 

 

Ne propustite