INTERVJU/ANA RUCNER ZA NOVI.BA: Vlado i ja smo uspješan tim i odlično se nadopunjavamo stvarajući glazbu i video spotove

Kiosk
INTERVJU/ANA RUCNER ZA NOVI.BA: Vlado i ja smo uspješan tim i odlično se nadopunjavamo stvarajući glazbu i video spotove
Ana Rucner i njen bivši suprug Vlado Kalember zajedno su radili na njenom novom spotu za pjesmu "Teslina polja".

Ana Rucner i njen bivši suprug Vlado Kalember zajedno su radili na njenom novom spotu za pjesmu "Teslina polja". 

Snimalo se na vrlo atraktivnim lokacijama vezanim za život i rad svjetskog naučnika i genija. Spot je realiziran pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, gospodina Milana Bandića.

Sam video spot usmjeren je na zanimljivosti iz Teslinog života i izume, dok su početak i kraj spota uokvireni krajolikom u kojem je odrastao. Odškrinuta su vrata njegovih muzeja, a slika i ton stopili su se u savršenu rapsodiju Bersine skladbe: Sunčana polja. Vrlo je efektan završetak spota - kadar Svemira. Tesla je uvijek bio ispred svog vremena i prvi je naučnik koji je osluškivao svemir, postavio osnove radio astronomije i pokazao nam je da sve oko nas beskonačno i vječno. Ulogu dječaka Tesle utjelovio je Anin i Vladin sin, Darian Kalember, kojeg roditelji od milja zovu mladi Tesla. Od svoje pete godine izrađuje „izume“, obožava elektroniku, u svom malom laboratoriju radi transformatore, zvučnike i semafore, a Tesla mu je veliki uzor. 

bu8a6461

Spot je objavljen prije četiri dana, a tim povodom uradili smo intervju sa Anom Rucner, gdje smo se prisjetili i njenog nastupa na Eurosongu, ali dotakli smo se i poslovnih planova koje namjerava realizovati.

 

NOVI.BA: Trenutno ste jedna od najpopularnijih muzičkih diva Hrvatskoj, ali slobodno možemo reći i širom Evrope. Publika u BiH upoznala Vas je kao dio ekipe koja je našu zemlju predstavljala na Eurosongu 2016. Možete li nam za početak reći kako se rodila ljubav prema muzici, ali i prema violončelu?
 
ANA RUCNER: Odrasla sam u glazbenoj obitelji, naime i roditelji i brat su glazbenici, nekako je bilo prirodno da i ja krenem prema glazbi. Majka je violončelistica i uz nju sam zavoljela čelo. Uživam u glazbi, ona je moja velika ljubav i trudim se i svojoj publici prenijeti sve emocije koje proživljavam svirajući. Inače čelo je instrument najsličniji ljudskom glasu i njime se sjajno može izraziti široka paleta emocija.
 
 
NOVI.BA: Sa bivšim suprugom Vladom Kalemberom radili ste zajedno na novom spotu za pjesmu "Teslina polja". Možete li nam reći nešto više o ovoj saradnji, ali i samom spotu?
 
ANA RUCNER: Prije nekoliko dana smo u Zagrebu promovirali spot Teslina polja koji je publika oduševljeno dočekala. Dulje vrijeme želim snimiti taj spot i sad se pojavila mogućnost. Predložila sam projekt gradu Zagrebu i prihvatili su ga, zahvaljujem im se na podršci. Vlado i ja gotovo sve spotove radimo zajedno. Dugo je u glazbi, ima puno iskustva i njegovi su mi savjeti dragocjeni. Uspješan smo tim i odlično se nadopunjavamo stvarajući glazbu i video spotove. 


NOVI.BA: Možete li se osvrnuti na Eurosong 2016. godine, kada ste predstavljali BiH. Kako je bilo nastupati i kakve ste uspomene ponijeli sa ovog događaja?

ANA RUCNER: To je bilo baš jedinstveno iskustvo i drago mi je da sam ga prošla. Deen i Dalal kao i Jala brat su prije svega prekrasni ljudi i kad su me pozvali na suradnju rado sam prihvatila. Dali smo sve od sebe, nastup na ogromnoj, veličanstvenoj eurovizijskoj pozornici bio je fantastičan i mislim da smo imali sjajnu pjesmu. Dugo ću pamtiti i naš boravak u Švedskoj i nova prijateljstva. Vjerujem da su još mnoge suradnje pred nama.


 
NOVI.BA: Šta od Vas na poslovnom planu možemo očekivati u narednom periodu?

ANA RUCNER: Moje će ljeto, kako je to obično, biti radno, puno koncerata, putovanja, nastupa. Osim raznih glazbenih festivala na obali jako se veselim novom iskustvu – nastupu u pulskoj Areni na festivalu koji prvi put dolazi u Hrvatsku u okviru projekta Croatia meets China – Silk Road Festivalu. Pozvana sam kao gošća, a vjerujem da će to biti pravi spektakl.

Ne propustite