Internacionalni BURCH univerzitet: Promovisani diplomanti, magistri i doktoranti

Bosna i Hercegovina
Internacionalni BURCH univerzitet: Promovisani diplomanti, magistri i doktoranti
Studentice i studenti Internacionalnog BURCH univerziteta u prisustvu njhovih najmilijih bili su dijelom svečanog momenta – diplomantske ceremonije BURCHa. Ceremonija održana u hotelu Hills na Ilidži ujedno je bila mjesto okupljanja visokih zvanica, profesorica i profesora BURCH univerziteta te lokalnih političkih

Studentice i studenti Internacionalnog BURCH univerziteta u prisustvu njhovih najmilijih bili su dijelom svečanog momenta – diplomantske ceremonije BURCHa. Ceremonija održana u hotelu Hills na Ilidži ujedno je bila mjesto okupljanja visokih zvanica, profesorica i profesora BURCH univerziteta te lokalnih političkih predstavnika među kojima se našao i dr. Senaid Memić, načelnik općine Ilidža koji je na svoj prepoznatljiv način pozdravio diplomantice i diplomante te im uputio iskrene čestitke za njihov nesebičan rad i zalaganje tokom obrazovnog procesa.

Među  govornicima bio je i prof. dr. Damir Marjanović, rektor Internacionalnog BURCH univerziteta koji je u svom govoru istaknuo:

„U oktobru 2016. godine započela je jedna nova priča i jedan novi izazov. Tih dana ukazana mi je čast, i zadovoljstvo ali i velika odgovornost da preuzmem poziciju rektora Interncionalnog BURCH univerziteta. Tada sam BURCH opisao kao snažan brod pun potencijala, sa novim vlasnicima, odličnom posadom, najvrijednijim putnicima na uzburkanom moru izložen jakim udarima oluje. U proteklih devet mjeseci smo svi do jednog - profesora, asistenta, uposlenika iz studentske službe, rektorata, članova osiguranja i higijeničara taj brod mijenjali iznutra, usmjeravali ga da plovi novim kursom i nekim mirnijim vodama. Sve to samo sa jednim jedinim ciljem - da studentima damo sve, da im damo najbolje od nas! Večeras, na promociji doktoranata, magistranata i diplomanata, osmijesima, zagrljajima riječima pa i suzama jasno su poručili da smo u tome uspjeli.  Može li se bolje?

Nakon pitanja, studentice i studenti su odgovorili gromoglasnim aplauzom i povicima a roditelji su suzdržavali suze.  Ovacije su bile povod da prof. dr. Damir Marjanović u svom govoru kaže i ovo :

„Ne da može, nego mora! Prva faza je gotova i nema vremena za opuštanje i već od sutra idu pripreme i broda i posade za nove plovidbe. Na stotine novih putnika je već tu, a više od hiljadu njih od svojih profesora očekuju i zaslužuje samo najbolje i niko nema pravo da im to uskrati. Stoga, za ovaj, kao i za sve slične brodove i posade ovoga svijeta noći poput ove koja je iza nas su najljepši i najemotivniji trenuci u kojima se uživa, koji se pamte i koji obavezuju.“

Dok su riječi emotivnog govora prof. dr. Damira Marjanovića odjekivale dvoranom, 208 diplomiranih studentica i studenata od kojih je pet doktora nauka i 52 diplomiranih magistara ponosno je čekalo u redu na uručenje svoje diplome.

Svečanost je završila rock koncertom grupe Konvoj i Almasa (frontmen grupe Erogene zone) koji su svojim prepoznatljivim notama i glasom ispratili diplomante u neko bolje vrijeme rada i zalaganja koje će cijeniti njihov trud, ocjene i diplome.  

 

Ne propustite