RASHLADITE VAŠE PIĆE na ova dva načina - Brzo i jednostavno!

Zanimljivosti
RASHLADITE VAŠE PIĆE na ova dva načina -  Brzo i jednostavno!
U ljetnim mjesecima, u vrijeme najvećih vrućina, hladni napitci pravi su spas.

U ljetnim mjesecima, u vrijeme najvećih vrućina, hladni napitci pravi su spas. Hlađenje pića nije neki problem ako imate puno vremena, ali što ako ga trebate ohladiti jako brzo?

Donosimo vam nekoliko savjeta kako to možete učiniti:

Slana ledena voda

Napunite posudu vodom i ledom u omjeru pola-pola pa dodajte malo soli. Sol je genijalno rješenje jer snižava ledište tekućine. Potom u ovu mješavinu dodajte bocu s napitkom i brzo miješajte, jer miješanje pomaže da se toplina iz napitka brže preseli u mješavinu. Potom pričekajte nekoliko minuta i možete popiti svoj napitak.

Prije konzumacije dobro je oprati bocu od soli. Naravno, ako je riječ o gaziranom piću, zbog miješanja je dobro da malo pričekate prije otvaranja kako piće ne bi odmah završilo na vama i okolini, prenosi Večernji.

Ova je metoda puno bolja nego da jednostavno dodajete led u napitak, jer se piće ovako neće razvodniti.

Mokri papirnati ručnici

Potpuno namočite papirnati ručnik koji je dovoljno velik da može omotati cijelu bocu. Ako je veća, možete koristiti i više papirnatih ručnika. Omotajte ručnik oko boce tako da ostane zamotan. Tako zamotanu bocu stavite u zaleđivač na 15 minuta. Potom izvadite piće i konzumirajte ga.

Papirnati ručnik možete i dalje ostaviti na boci ako želite da se nastavi hladiti jer će ručnik biti djelomično zamrznut.

Ne propustite