OBAMA pozvao cijeli svijet toleranciju, poštovonje - UPOZORIO da svi stanu protiv AGRESIVNOG NACIONALIZMA!

Svijet
OBAMA pozvao cijeli svijet toleranciju, poštovonje - UPOZORIO da svi stanu protiv AGRESIVNOG NACIONALIZMA!
Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama pozvao je danas cijeli svijet na toleranciju, umjerenost i poštovanje za sve, a pritom upozorio da sektaške politike mogu dovesti do haosa i nasilja

Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama pozvao je danas cijeli svijet na toleranciju, umjerenost i poštovanje za sve, a pritom upozorio da sektaške politike mogu dovesti do haosa i nasilja.

Govoreći u Indoneziji, Obama je kazao kako su pojedine zemlje usvojile “agresivni nacionalizam” i “povećale netrepeljivost prema manjinama”.

Svima je jasno da je svijet na raskrsnici. Ukoliko se ne zauzmemo za toleranciju i umjerenost, ali i poštovanje prema drugima, onda se naš napredak neće nastaviti kako mi to želimo – rekao je Obama i nastavio:

Sve ćemo više vidjeti ljudi koji raspravljaju protiv demokratije, a mnogi će tražiti da umanje slobodu govora. Postojat će etničkih podjela i vjerskog nasilja. Moj pradjed je odgajan kao musliman, ali je poštovao Hinduse, Budiste i Kršćane. Ukoliko ste snažni u svojoj vjeri, onda vas neće brinuti nečija druga”, zaključio je Obama.

(casopis.info)

Ne propustite