SPRIJEČIO ŽENU DA IZVRŠI SAMOUBISTVO/Policajac heroj za Novi.ba: Našli smo je kako visi s drveta, s konopcem oko vrata

Crna hronika
SPRIJEČIO ŽENU DA IZVRŠI SAMOUBISTVO/Policajac heroj za Novi.ba: Našli smo je kako visi s drveta, s konopcem oko vrata
Policajac koji se jutros ponio kao pravi heroj iz priča, za portal Novi.ba iznio je detalje.

Policajac Aleksa Vukašinović (57) iz Šekovića jučer je u mjestu Odžaci, u općini Šekovići, brzom reakcijom spriječio samoubistvo 31-godišnje komšinice A. K. (ime i prezime poznato redakciji). Za Novi.ba iznio je detalje nesretnog slučaja.

-  Sa komšijom S.M. (ime i prezime poznato redakciji) sam bio u prodavnici kada ga je nazvala supruga i rekla da požuri kući jer se A.K. uputila ka šumi i da sumnja kako želi sebi da oduzme život. Nas dvojica smo kao bez duše dotrčali do kuće gdje smo našli njenog uplakanog sina koji nam je rekao kako je otišla u šumu. U autu sam imao neku malu čakiju jer su  nam rekli da je ponijela konopac, stavio sam je u džep te smo nas dvojica otrčali u šumu. Tu smo je dozivali, međutim odgovora nije bilo, ali sreća nije mnogo prije nas otišla i nije daleko stigla. Našli smo je kako visi s drveta, s konopcem oko vrata. Bila je crna i mislim da su je sekunde dijelile od smrti. Odsjekli smo konopac I spustili je zemlju, te je masirali kako bi počela normalno disati. Policija je stigla na lice mjesta na uviđaj, a nju smo odnijeli u kuću da legne. Stigli su joj mama i brat te su je odvezli u Dom zdravlja Šekoviće. Jutros sam išao do njene kuće da vidim kako je provela noć, a ona je jutros s majkom otišla do Zvornika po lijekove - kazao je ovaj heroj.

Policajac Vukašinović za naš portal je kazao kako mu je ovo prvi ovakav slučaj, da direktno učestvuje u spašavanju nečijeg života, poslije rata. 

 

NIJE OVO PRVI PUT DA POKUŠA SAMOUBISTVO

-  Prije je znala da popije šaku tableta, pa sam je vozio na ispumpavanje ali ovako nešto nam se ovdje još nije desilo. Ja se sada osjećam dobro, prvi šok je prošao i drago mi je pa smo došli u tom posljednjem trenutku dok još nije bilo kasno - dodao je on. 

Za naš portal je ispričao da je mogući razlog ovakvog postupka svađa s momkom, jer su se i prijašnji incidenti dešavali baš iz tih razloga. 

 

 

Ne propustite