Ubila ga bivša djevojka: Porodica će donirati Nikoline organe

Region
Ubila ga bivša djevojka: Porodica će donirati Nikoline organe
Gotovo 48 sati Nikola Turek (30) borio se za život u varaždinskoj bolnici nakon što ga je bivša djevojka N. B. (21) u njegovu automobilu ubola nožem. U noći na subotu podlegao je povredama.

Gotovo 48 sati Nikola Turek (30) borio se za život u varaždinskoj bolnici nakon što ga je bivša djevojka N. B. (21) u njegovu automobilu ubola nožem. U noći na subotu podlegao je povredama.

- U 00:55 sam ostala bez pola duše, moja utjeha, nada, sreća, život, motivacija za borbu, smijeh, veselje me je napustila. Sve nas je napustila. Osjećaji se ne mogu opisat... Tuga? Jad? Ljutnja? Trenutno ne mogu opisati sve zajedno. Ali šta reći, dovoljna je kriva sekunda i sve se ruši, sve nestaje - oprostila se od Nikole na društvenoj mreži Facebook njegova sestra Valentina.

Kobne večeri, u noći na četvrtak, Nikolu je nazvala djevojka s kojom je godinu dana izlazio.

- Dojdi brzo, ubila bum se! - navodno mu je rastrojenim glasom poručila putem mobitela. Iako se upravo vratio od sadašnje djevojke Martine i spremao se u krevet, ostavio je stvari i odmah izjurio van.

ff1faf592aaf75e84057

Nikolini poznanici pričaju da to nije bio prvi put da ga uznemirava ili prijeti da će se ubiti. Što se dalje događalo u Nikolinu Seatu, istražitelji mogu samo nagađati. Sumnjaju da je djevojka nožem napala Nikolu na povratku s livade “Beli Kipi” kraj rijeke Drave u Varaždinu gdje su razgovarali.

Dok je vozio, izvukla je nož i ubola ga u lijevu stranu vrata. Pogodila je karotidnu krvnu žilu, a Nikola je počeo obilno krvariti.

N. B. je potom pobjegla iz automobila, ostavivši teško ranjenog Nikolu. On se uspio dovesti do Kumičićeve ulice gdje ga je pronašao prolaznik i pozvao pomoć. Liječnici su ga hitno operirali te su se dva dana borili kako bi mu spasili život, no Nikola je izgubio previše krvi. N. B. policija je uhitila i prijavila za pokušaj teškog ubojstva. Nakon Nikoline smrti mogli bi je teretiti za ubojstvo.

Njezina verzija događaja bitno je drugačija. Kako "24sata.hr" saznaje ona je, odmah po izlasku iz automobila, otrčala do prvog objekta. Bila je sva krvava, pa su pomislili da je ozlijeđena. Ukućane je zamolila da joj daju telefon kako bi mogla nazvati oca, nekadašnjeg zapovjednika specijalne jedinice Pu Varaždinske. On je potom zvao policiju i Hitnu pomoć. Policajcima je ispričala da je Nikolu ubola u samoobrani te protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja.

cd999e9898b0e6839c8b

Zbog istrage koja je u tijeku, njezin otac nije želio ništa komentirati. Tek je rekao da je u pitanju velika tragedija koja je snašla dva mlada života.

Od Nikoline obitelji doznajemo da nije dugo izlazio s N. B. Navodno su prekinuli prije više od godinu i pol dana. Njihov prekid, pričaju, nikako nije mogla podnijeti. Često ga je uznemiravala, zvala i slala mu SMS poruke, a probleme je navodno radila i njegovoj novoj djevojci, s kojom je Nikola bio u vezi posljednjih godinu dana. Navodno on nije bio jedini kojeg je uznemiravala. Kako doznajemo, djevojka je od ranije bila poznata policiji. Upravo zbog opasnosti od ponavljanja djela te utjecaja na svjedoke istražni sudac varaždinskog županijskog suda odredio joj je jednomjesečno zadržavanje.

 

Kao Moto Mraz darivao djecu

Nikola Turek (30) bio je predsjednik Motorističkog kluba Baroker. Za Božić organizirali bi “Moto Mrazove”, koji su dijelili poklone djeci s područja Varaždina, a za Uskrs često bi prodavali pisanice, a prihode donirali nekoj od dječjih udruga. Njegovo ubojstvo strašno je pogodilo sve članove MK Baroker.

- Iako je bol prevelika zbog naglo ugašenog mladog života,moramo mu se zahvalíti na lijepim trenucima koje smo dijelili s njime. Ujedno želimo izraziti sućut njegovoj obitelji,prijateljima i članovima MK Barokeri te se nadati da ćemo se sresti u nekom drugom životu i popit piće za dobra stara vremena. Počivaj u miru frende - poručili su iz kluba na Facebooku.     

Ne propustite